20 Haziran 2009

Hindistan Cevizli Kup


Bu tarifi Dr.Oetker Krem Şanti kutusunda görmüş ve ilk fırsatta denenecekler listeme almıştım. Tarifte yaptığım tek değişiklik, hazır puding yerine kendi yaptığım muhallebiyi kullanmak oldu.

Önce puding pişirilip, sonra krem şanti ile karıştırılıyor olması dikkatimi çekmişti. Puding tadının baskın olmasını beklerken, krem şanti tadı ağır basan, tam yazlık bir tarif oldu.

Malzemeler:
Muhallebi için;
2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı un
2/3 su bardağı toz şeker

Krem Şanti İçin;
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Yarım su bardağı hindistan cevizi
Süt ile ıslatılmış bisküvi veya kek parçaları
Üzerini süslemek için; çikolata parçaları, gofret veya meyveler kullanabilirsiniz.

Yapılışı:
-Muhallebi malzemelerini tencereye alıp, sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha pişirip, ocaktan alın. Arada karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Daha sonra iyice soğuyana kadar buzdolabında bekletin.
-1 poşet krem şantiyi, 1 su bardağı süt ile iyice katılaşıncaya kadar mikser ile çırpın. Daha sonra soğuyan muhallebiyi ve hindistan cevizini ekleyip 1-2 dakika çırpmaya devam edin.
-Kuplarınızın altına süt ile ıslatılmış bisküvi veya kek parçaları yerleştirip, üzerine karışımı paylaştırın. Buzdolabında iyice soğutup, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.

Afiyet Olsun.

2 yorum:

SOFRAM dedi ki...

Canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor. Muhallebi ve kremşanti karışımı gerçekten çok lezzetli oluyor, ben de genelde pasta yaparken kremasını bu şekilde hazırlıyorum.Afiyetler olsun canım.
Pasta dekorasyon kitabı da çok güzel, tanıtımın için teşekkürler canım.
Sevgilerimle...

Chaplin cafe(BURCU) dedi ki...

PEK EGZOTİK OLMUŞ ŞEKERCİM...
Ellerine sağlık!
Kitap da fena görünmüyor hani :)
Çok öpüyorum birtanem!