26 Haziran 2007

Damla Sakızlı Yalancı Tavuk Göğsü


Yalancı tavuk göğsü tariflerinin hepsi birbirine benzer. Çünkü hazırlamanız gereken basit bir muhallebidir. Ona tavuk göğsu kıvamını veren, uzun süre çırpılmasıdır.

Ben de, basit tarife damla sakızı ekleyerek, bu sıcak günlerde, ferahlatacak bir tatlı hazırladım. :)

Sütlü tatlıları ve damla sakızı tadını seviyorsanız, mutlaka deneyin.

Aynı tarifi damla sakızı koymadan da yapabilirsiniz.

Malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
100 gr tereyağı
2 nohut büyüklüğünde damla sakızı (isteğe bağlı)

Yapılışı:
-Un, nişasta ve tereyağını bir tencereye koyun. 2-3 dakika, un kokusu duyulana kadar kavurun.
-Sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin.
-Toz şekeri de ekleyip, yine karıştırarak pişirmeye devam edin.
-Kaynamaya başladığında vanilyayı ve havanda dövdüğünüz damla sakızını ekleyin. 2-3 dakika kadar pişirmeye devam edin. (Biraz pütürlü bir muhallebiniz olduysa, dert etmeyin. Çünkü çırpma işlemi sırasında pütürler kaybolacaktır.)
-Ocaktan aldıktan sonra, varsa robotla, muhallebiniz ılınana kadar, yüksek hızda çırpın. Robotunuz yoksa mikserle 10 dakika kadar çırpın. (Ben robotla 20 dakika çırptım. Ne kadar çırparsanız o kadar güzel kıvam elde edersiniz.)
-Daha sonra muhallebinizi ıslattığınız borcam gibi bir kalıba dökün. Soğutup, üzerini tarçın veya hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

şimdi yaptım çok güzel oldu.kıvamı tam benim istediğim gibi.tavuk göğsü sevip de bunu beğenmeyen olacağını hiç sanmıyorum

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Beğenmenize çok sevindim. :)
Afiyet bal şeker olsun.
Sevgiler...

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...