11 Haziran 2007

Sosisli Sandviç


Benim gibi, her pazartesi diyete başlıyorsanız, bu tarife bakmayın.
En azından bugün. :))) Nasıl olsa yarın normal hayatımıza döneceğiz. ;)

Ne olacak halim bilemiyorum! Evlendikten sonra düzenli kilo almaya başladım.

Hamilelik de üzerine tuz ve biber ekti. Aslında hamilelik değil de, sonrası demek lazım. Hamileyken hayatımda beslenmediğim kadar dengeli beslendim. Söz konusu olan, evladınız da olsa, başka bir bireyin hayatı olunca, insan çok daha hassas davranıyor. Hamileyken kilo bile vermiştim. Sadece son haftasında biraz kilo aldım. Doğuma gittiğimde, başlangıç kilomun üzerine sadece 5 Kg almıştım. Tabii tahmin edersiniz ki, doğumdan sonra arayı çok güzel kapattım. :(

Bunda, et yemeyip, bunun yerine sebze meyve koyacağıma, hamur işlerini tercih etmemin rolü büyük.

Bugün yine diyete başladım. Bir önceki ciddi diyetimi de sizlerle paylaşmıştım. O zaman 3 Kg verebildim. Çok şükür ki geçen zaman zarfında, 3 Kg'ı geri almadım. Şimdi devam etmem gerekiyor, çünkü vermem gereken çok kilo var. :(((((((

Bunların üzerine, size çok kalorili bir tarif vermek ne kadar doğru bilmiyorum ama, kilo problemi olmayanları da düşünmek lazım değil mi? :))

Çocukları ve eşi sosisli sandviçi sevmeyen pek yoktur sanırım. Yiyecek olarak sosis, hiç de sağlıklı bir seçim değil aslında. İçinde çoğunlukla hayvanın hangi bölgesi olduğu çok da bilinmeyen et ürünleri, nişasta ve katkı maddeleri var. Hele, "ekonomik" etiketi olanlarda çoğunlukla tavuk eti var. Ve mutlaka nişasta oranı da diğerlerinden fazladır.

Ama herşeye rağmen, yılda bir de olsa, kaçamaklara izin vermek lazım değil mi? Dışarda yediğiniz ve içinde nasıl bir sosis kullanıldığından haberdar olmadığınız sandviçler yerine, bildiğiniz güvendiğiniz markaların sosislerini kullandığınız ve kendi yaptığınız sandviç çok daha sağlıklı olacaktır. Bu tarifi uygularsanız emin olun ki, aynı tadı yakalayacaksınız.

Malzemeler:
5 adet uzun sosis
2 yemek kaşığı salça (tepeleme)
3 yemek kaşığı margarin (tepeleme)
1 tatlı kaşığı un (tepeleme)
3 su bardağı sıcak su
Yarım tatlı kaşığı tuz
5 adet uzun sandviç ekmeği
İsteğinize göre; ketçap, mayonez, hardal, acı sos, kornişon turşu

Yapılışı:
-Tencerenize salça, margarin ve unu koyun. Orta ateşte, sürekli karıştırarak salçayı eritin. 5 dakika kadar pişirin.
-Daha sonra 3 su bardağı sıcak suyu ve yarım tatlı kaşığı tuzu ekleyin.
-Salçalı suyunuz kaynayınca, sosisleri içine koyun. 30 dakika orta ateşte haşlayın.
-Sandviç ekmeklerinizin, ortasını keserek, boş olarak tost makinenizde 2-3 dakika ısıtın.
-Pişen sosislerinizin suyundan, 1-2 yemek kaşığı kadar, sandviç ekmeklerinizin içine gezdirin. Sosislerinizi, kornişon turşunuzu ve istediğiniz sosları ekleyerek, servis edin.











Afiyet Olsun.

11 yorum:

Emrah Özdemir dedi ki...

Bu güzel tarifinizi şimdi deniyorum... Bu tarifin sırrı "1 tatlı kaşığı un" kısmı sanırım... Sonuçtan haber veririm... Teşekkürler...

ebruakin dedi ki...

Selamlar Emrah Bey,
Dilerim beğenmişsinizdir.
Afiyet olsun.
Saygılar...

Adsız dedi ki...

Merhaba tarifinizi denedim.yarim saat dolmadan 20. Dakikalarda sosislerimin asiri sistigini gordum.kisik ateste kaynattim. Sosislerin goruntusu migdemi bulandirdi. Sismesini nasil engellerim?tesekurlr

Adsız dedi ki...

Merhaba tarifinizi denedim.yarim saat dolmadan 20. Dakikalarda sosislerimin asiri sistigini gordum.kisik ateste kaynattim. Sosislerin goruntusu migdemi bulandirdi. Sismesini nasil engellerim?tesekurlr

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
İçinde nişasta oranı fazla olan ve pek kaliteli olmayan sosislerde bu sorun yaşanabiliyor.
Pınar'ın %100 dana etinden yapılmış sosislerini kullanırsanız fotoğraftaki gibi sosisler elde edersiniz.
Kolay gelsin.
Saygılar...

can yıldırım dedi ki...

ebru hanım tarifinizi denedim ilk yapmam da çok güzel görünüşlü oldu tebrik ederim yalnız sandwich ekmeklerinde sorun yaşıyorum tebrikler

can yıldırım dedi ki...

ebru hanım tarifinizi denedim ilk yapmam da çok güzel görünüşlü oldu tebrik ederim yalnız sandwich ekmeklerinde sorun yaşıyorum tebrikler

hasan özdemir dedi ki...

ebru hanım sizi tebrik ederim ben yeni küçük bir bakkal açtım ve yanın da okul var çok güzel tost yaparım ama ben daha farklı şeyler yapmak istiyorum sizden ricam cagtay007@hotmail.com mail adresime tarif gönderebilirmisiniz

Tarık Derviş dedi ki...

Sandviç ekmeklerinde sorun yaşayan arkadaşlarına sosisi ve malzemeleri koymadan önce sandviç ekmeğini tost makinesinde 1-2 dakika ısıtmayı öneriyorum

hakan2222 dedi ki...

ebru hanım size çok tşk ederim.sizin sayenizde hem bir tane sosisli sandviçe 2,5 milyon vermekten kurtuldum hemde aynı lezzeti yakalayabildim.

hakan2222 dedi ki...

ebru hanım size çok tşk ederim.sizin sayenizde hem bir tane sosisli sandviçe 2,5 milyon vermekten kurtuldum hemde aynı lezzeti yakalayabildim.