5 Haziran 2007

Pirinç Unlu Muhallebi


Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı pirinç unu
1 tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı:
-1 bardak sütü kaynatın.
-Başka bir kapta, diğer 1 bardak sütü, şekeri ve pirinç ununu, topaksız bir karışım elde edene kadar karıştırın.
-Bu karışımı, kaynamakta olan süte, karıştırarak ekleyin.
-Altını kısın ve muhallebi kıvamına gelip, kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
-Kaynamaya başladığında tereyağını ekleyin. 1-2 dakika daha pişirin. (Çocuğunuza da verecekseniz, tereyağı eklemeyebilirsiniz.)
-Sıcakken kaselere paylaştırın. Oda ısısına gelince buzdolabınıza alın. Soğutun.
-Üzerini isterseniz, hindistancevizi, tarçın veya benim gibi süsleme şekerleriyle süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Karbonhidrat Diyeti (Ye+İç=Zayıfla)

Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...