5 Haziran 2007
Pirinç Unlu Muhallebi
Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı pirinç unu
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı:
-1 bardak sütü kaynatın.
-Başka bir kapta, diğer 1 bardak sütü, şekeri ve pirinç ununu, topaksız bir karışım elde edene kadar karıştırın.
-Bu karışımı, kaynamakta olan süte, karıştırarak ekleyin.
-Altını kısın ve muhallebi kıvamına gelip, kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
-Kaynamaya başladığında tereyağını ekleyin. 1-2 dakika daha pişirin. (Çocuğunuza da verecekseniz, tereyağı eklemeyebilirsiniz.)
-Sıcakken kaselere paylaştırın. Oda ısısına gelince buzdolabınıza alın. Soğutun.
-Üzerini isterseniz, hindistancevizi, tarçın veya benim gibi süsleme şekerleriyle süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Karbonhidrat Diyeti (Ye+İç=Zayıfla)
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Bu tarifimin çok kolay ve lezzetli olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Tadı profiterolü de andırıyor, Saray Muhallebicileri'nin,...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder