9 Haziran 2007

İmambayıldı


Malzemeler:
4 patlıcan
3 çarliston biber
2 soğan
7 diş sarımsak
5 domates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı maydanoz
Tuz, su
Kızartmak için; sıvıyağ

Yapılışı:
-Patlıcanları alaca soyun. Tuzlu suda 30 dakika bekletin. Sürenin sonunda sudan çıkarıp, elinizle sıkın.
-Kızgın, bol yağda kızartın. Yağının süzülmesi için, kağıt havlu üzerine alın.
-Diğer tarafta tavanıza, 4 yemek kaşığı zeytinyağını, piyazlık, uzun uzun doğradığınız soğanları, küçük doğradığınız biberleri ve yine ince ince doğradığınız sarımsaklarınızı koyun. Soğanlar ve biberler iyice yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5 dakika kavurun.
-Kabuklarını soyup, küp küp doğradığınız domatesleri, toz şeker, karabiber ve yarım tatlı kaşığı da tuzu ekleyin. Domatesler iyice eriyinceye kadar, yaklaşık 15 dakika, pişirmeye devam edin.
-Altını kapatın ve ince kıydığınız maydanozları ekleyin. Karıştırın.
-Yağı süzülmüş patlıcanlarınızı, fırın tepsisine alın. Üst kısımlarını boyuna, bıçakla, ince bir çizgi halinde kesin. Tavadan suyunu sızdırarak aldığınız domatesli harcı, içlerine paylaştırın.
-Tavada kalan domatesli suyunuza, 1 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip, tepsinizin kenarından, patlıcanların üzerine gelmeyecek şekilde dökün. (Eğer domatesleriniz az suluysa, tavada su kalmamış olabilir, o zaman sadece suyu ve tuzu karıştırıp dökün.)
-Tepsinizi, 200 dereceye daha önce ısıttığınız fırınınıza verip, 30 dakika pişirin.
-Daha sonra servis tabağınıza alıp, soğutun.

Afiyet Olsun.

4 yorum:

Nalan Ünal dedi ki...

İşte "İmambayıldı" budur dedirttiren bir tarif. Malzemeleriyle, ölçüleriyle ve hatta resmiyle eksiksiz bir tarif olmuş. Ellerine sağlık:)

ebruakin dedi ki...

Selamlar Nalan Hanım,
Yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Sizin tarifleriniz de süper. Sizin de ellerinize sağlık. :)
Sevgiler.

Minik Kus dedi ki...

Ebru Ebru, ben geldim yine. Dedim kesin Ebru yeni bir tarif koymustur ve yanilmadim. Imambayildi'ya bayilirim. Et yiyemeyenler icin super bir yemek. Canim annem her karniyarik yaptiginda bana da imam bayildi yapardi ayri kucuk bir tencerede. Senin tarif yine beni eskilere goturdu. Ellerine saglik, tam benim sevdigim gibi. Sadece seker koymazdi annem, gelecek sefer sekerli deneyelim bakalim nasil olacak. Iyi haftasonlari :)

ebruakin dedi ki...

Hoş geldin Minik Kuş'ummmm. :)))
Bence de. Patlıcanı çok seviyorum. Genelde patlıcanla yapılan yemekler de etli veya kıymalı oluyor maalesef. Dediğin gibi et sevmeyenler için ideal bir yaz yemeği.

Zeytinyağlı tüm yemeklere şeker koyuyorum ben. Tadını güzelleştirdiğine inanıyorum.

İyi pazarlar dilerim şeker. Sevgiler...

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...