11 Haziran 2007
Sosisli Sandviç
Benim gibi, her pazartesi diyete başlıyorsanız, bu tarife bakmayın.
En azından bugün. :))) Nasıl olsa yarın normal hayatımıza döneceğiz. ;)
Ne olacak halim bilemiyorum! Evlendikten sonra düzenli kilo almaya başladım.
Hamilelik de üzerine tuz ve biber ekti. Aslında hamilelik değil de, sonrası demek lazım. Hamileyken hayatımda beslenmediğim kadar dengeli beslendim. Söz konusu olan, evladınız da olsa, başka bir bireyin hayatı olunca, insan çok daha hassas davranıyor. Hamileyken kilo bile vermiştim. Sadece son haftasında biraz kilo aldım. Doğuma gittiğimde, başlangıç kilomun üzerine sadece 5 Kg almıştım. Tabii tahmin edersiniz ki, doğumdan sonra arayı çok güzel kapattım. :(
Bunda, et yemeyip, bunun yerine sebze meyve koyacağıma, hamur işlerini tercih etmemin rolü büyük.
Bugün yine diyete başladım. Bir önceki ciddi diyetimi de sizlerle paylaşmıştım. O zaman 3 Kg verebildim. Çok şükür ki geçen zaman zarfında, 3 Kg'ı geri almadım. Şimdi devam etmem gerekiyor, çünkü vermem gereken çok kilo var. :(((((((
Bunların üzerine, size çok kalorili bir tarif vermek ne kadar doğru bilmiyorum ama, kilo problemi olmayanları da düşünmek lazım değil mi? :))
Çocukları ve eşi sosisli sandviçi sevmeyen pek yoktur sanırım. Yiyecek olarak sosis, hiç de sağlıklı bir seçim değil aslında. İçinde çoğunlukla hayvanın hangi bölgesi olduğu çok da bilinmeyen et ürünleri, nişasta ve katkı maddeleri var. Hele, "ekonomik" etiketi olanlarda çoğunlukla tavuk eti var. Ve mutlaka nişasta oranı da diğerlerinden fazladır.
Ama herşeye rağmen, yılda bir de olsa, kaçamaklara izin vermek lazım değil mi? Dışarda yediğiniz ve içinde nasıl bir sosis kullanıldığından haberdar olmadığınız sandviçler yerine, bildiğiniz güvendiğiniz markaların sosislerini kullandığınız ve kendi yaptığınız sandviç çok daha sağlıklı olacaktır. Bu tarifi uygularsanız emin olun ki, aynı tadı yakalayacaksınız.
Malzemeler:
5 adet uzun sosis
2 yemek kaşığı salça (tepeleme)
3 yemek kaşığı margarin (tepeleme)
1 tatlı kaşığı un (tepeleme)
3 su bardağı sıcak su
Yarım tatlı kaşığı tuz
5 adet uzun sandviç ekmeği
İsteğinize göre; ketçap, mayonez, hardal, acı sos, kornişon turşu
Yapılışı:
-Tencerenize salça, margarin ve unu koyun. Orta ateşte, sürekli karıştırarak salçayı eritin. 5 dakika kadar pişirin.
-Daha sonra 3 su bardağı sıcak suyu ve yarım tatlı kaşığı tuzu ekleyin.
-Salçalı suyunuz kaynayınca, sosisleri içine koyun. 30 dakika orta ateşte haşlayın.
-Sandviç ekmeklerinizin, ortasını keserek, boş olarak tost makinenizde 2-3 dakika ısıtın.
-Pişen sosislerinizin suyundan, 1-2 yemek kaşığı kadar, sandviç ekmeklerinizin içine gezdirin. Sosislerinizi, kornişon turşunuzu ve istediğiniz sosları ekleyerek, servis edin.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Karbonhidrat Diyeti (Ye+İç=Zayıfla)
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Bu tarifimin çok kolay ve lezzetli olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Tadı profiterolü de andırıyor, Saray Muhallebicileri'nin,...
12 yorum:
Bu güzel tarifinizi şimdi deniyorum... Bu tarifin sırrı "1 tatlı kaşığı un" kısmı sanırım... Sonuçtan haber veririm... Teşekkürler...
Selamlar Emrah Bey,
Dilerim beğenmişsinizdir.
Afiyet olsun.
Saygılar...
Merhaba tarifinizi denedim.yarim saat dolmadan 20. Dakikalarda sosislerimin asiri sistigini gordum.kisik ateste kaynattim. Sosislerin goruntusu migdemi bulandirdi. Sismesini nasil engellerim?tesekurlr
Merhaba tarifinizi denedim.yarim saat dolmadan 20. Dakikalarda sosislerimin asiri sistigini gordum.kisik ateste kaynattim. Sosislerin goruntusu migdemi bulandirdi. Sismesini nasil engellerim?tesekurlr
Selamlar,
İçinde nişasta oranı fazla olan ve pek kaliteli olmayan sosislerde bu sorun yaşanabiliyor.
Pınar'ın %100 dana etinden yapılmış sosislerini kullanırsanız fotoğraftaki gibi sosisler elde edersiniz.
Kolay gelsin.
Saygılar...
ebru hanım tarifinizi denedim ilk yapmam da çok güzel görünüşlü oldu tebrik ederim yalnız sandwich ekmeklerinde sorun yaşıyorum tebrikler
ebru hanım tarifinizi denedim ilk yapmam da çok güzel görünüşlü oldu tebrik ederim yalnız sandwich ekmeklerinde sorun yaşıyorum tebrikler
ebru hanım sizi tebrik ederim ben yeni küçük bir bakkal açtım ve yanın da okul var çok güzel tost yaparım ama ben daha farklı şeyler yapmak istiyorum sizden ricam cagtay007@hotmail.com mail adresime tarif gönderebilirmisiniz
Sandviç ekmeklerinde sorun yaşayan arkadaşlarına sosisi ve malzemeleri koymadan önce sandviç ekmeğini tost makinesinde 1-2 dakika ısıtmayı öneriyorum
ebru hanım size çok tşk ederim.sizin sayenizde hem bir tane sosisli sandviçe 2,5 milyon vermekten kurtuldum hemde aynı lezzeti yakalayabildim.
ebru hanım size çok tşk ederim.sizin sayenizde hem bir tane sosisli sandviçe 2,5 milyon vermekten kurtuldum hemde aynı lezzeti yakalayabildim.
dışarda yediğim tadın aynısı hatta içeriği istediğim gibi ayarladığım için daha lezzetli oldu çok teşekkürler
Yorum Gönder