Diğer denediklerimi (Nurcan'cığımın tarifi hariç) beğenmediğimden tariflerini bloğumdan paylaşmamıştım. Bunu pek çoğunuzun da beğeneceğine eminim.
Deneyenlere şimdiden kolay gelsin. :)
Deneyenlere şimdiden kolay gelsin. :)
Malzemeler:
2 yumurta
1 paket (250 gr) margarin
1 paket (42 gr) yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
Üzeri için; 2 yumurta sarısı
Yapılışı:
-Elinizin dayanacağı kadar sıcak 1 çay bardağı suda, ufaladığınız yaş mayayı eritin. Toz şekeri karıştırıp, 5 dakika kabarması için bekleyin.
-Oda sıcaklığındaki margarin ve yumurtayı ekleyin karıştırın. Sonra tuzu ekleyin.
-Daha sonra da aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
-Üzerine nemli bez örterek sıcak bir ortamda 30 dakika bekletin.
-Sürenin sonunda mandalina büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklı yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çatalın tersiyle hafif çizikler atın. Bu şekilde de 20 dakika mayalanmasını bekleyin.
-Önceden 130 dereceye ısıttığınız fırına verin. 5 dakika sonra fırının ısısını 180 dereceye çıkarın. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Not: Sodalılar hariç, tüm mayalı poğaçalar gibi bu poğaça da ertesi güne kaldığında ilk günkü gibi olmuyor. O yüzden tüketeceğiniz kadar hazırlamaya dikkat edin. Bu ölçülerden büyüklüğüne göre, yaklaşık 20 tane çıkıyor. Arttıysa da buzdolabında saklayıp, ısıtarak tüketin.
Afiyet Olsun.
1 paket (250 gr) margarin
1 paket (42 gr) yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
Üzeri için; 2 yumurta sarısı
Yapılışı:
-Elinizin dayanacağı kadar sıcak 1 çay bardağı suda, ufaladığınız yaş mayayı eritin. Toz şekeri karıştırıp, 5 dakika kabarması için bekleyin.
-Oda sıcaklığındaki margarin ve yumurtayı ekleyin karıştırın. Sonra tuzu ekleyin.
-Daha sonra da aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
-Üzerine nemli bez örterek sıcak bir ortamda 30 dakika bekletin.
-Sürenin sonunda mandalina büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklı yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çatalın tersiyle hafif çizikler atın. Bu şekilde de 20 dakika mayalanmasını bekleyin.
-Önceden 130 dereceye ısıttığınız fırına verin. 5 dakika sonra fırının ısısını 180 dereceye çıkarın. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Not: Sodalılar hariç, tüm mayalı poğaçalar gibi bu poğaça da ertesi güne kaldığında ilk günkü gibi olmuyor. O yüzden tüketeceğiniz kadar hazırlamaya dikkat edin. Bu ölçülerden büyüklüğüne göre, yaklaşık 20 tane çıkıyor. Arttıysa da buzdolabında saklayıp, ısıtarak tüketin.
Afiyet Olsun.
5 yorum:
Sevgili Ebru,
Sıcak sıcak ne güzel de yenir bunlar. Ellerine sağlık:)
Sevgili Ebru harika görünüyor poğaçalar.ellerine sağlık.sevgilerimle...
Canim cok sahane olmus pogacalarin, mutlaka denemeliyim bu tarifini. Ellerine saglik.
merhaba.tariflerinizi beğeniyorum.bu tarifle ilgili bir sorum olacak: hamura 2 yumurta bütün olarak mı katılacak? yoksa toplam 4 yumurta mı harcamış oluyoruz..teşekkürler..güney
Selamlar,
Çok teşekkür ederim. :)
İçine yumurtaların tamamını koyuyorsunuz. Evet toplamda 4 yumurta harcamış oluyorsunuz. Sarısını kullandığınız yumurtaların aklarını saklayıp benim gibi bir sonraki omlette kullanabilirsiniz.
Saygılar...
Yorum Gönder