9 Haziran 2009
Sütlü İrmik Helvası
Bloğumda bir irmik helvası tarifi daha var. O biraz daha kuru bir tarifti. Bu sefer miktarlarını değiştirerek daha tatlı ve nemli bir helva yaptım...
Malzemeler:
1,5 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Dilerseniz ayrıca; Tarçın, toz şeker, toz şam fıstığı
Yapılışı:
-Derince bir kaba süt, su ve toz şekeri koyarak karıştırın. Bir kenarda bekletin.
-Tereyağını ve sıvı yağı tencerenize koyun eritin. Fıstıklarınızı ekleyip 1 dakika karıştırarak, hafif renk değiştirene kadar kavurun.
-İrmikleri ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırarak 15 dakika, kısık ateşte, irmikler altın sarısı hal alıncaya kadar kavurmaya devam edin.
-İrmikler yeterince kavrulunca bir kenarda beklettiğiniz şekerli sütlü karışımı, elinize sıçramamasına dikkat ederek tencerenize dökün. Kapağını kapatın ve yine kısık ateşte, suyunu çekinceye kadar pişirin. Helvanızın altını kapatın, dilediğiniz kadar tarçın serpin, çatalla karıştırın. (Ben 3 tutam kadar ekledim) Tadına bakıp dilerseniz toz şeker ekleyebilirsiniz. (Ben 3 yemek kaşığı kadar toz şeker ekledim. Helva sıcak olduğundan şeker eriyor. İçinde kıtır kıtır hissedilmiyor merak etmeyin :) )
-Birer porsiyonluk küçük kaselere, helvanızı bastırarak koyup, servis tabağınıza ters çevirin. Üzerini toz şam fıstığı ile süsleyin.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Karbonhidrat Diyeti (Ye+İç=Zayıfla)
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Bu tarifimin çok kolay ve lezzetli olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Tadı profiterolü de andırıyor, Saray Muhallebicileri'nin,...
15 yorum:
çok güzel olmuş hiç dayanamam irmik helvasına
şu anda gece yarısı ama dayanamadım
bir parca yedim canım
ellerine sağlık ..
harika bir helva olmuş sunum çok şık.. tadıda öyledir eminim ellerine sağlık
selamlar canım
irmik helvasını yapmayı ben pek beceremiyorum genelde kuru oluyor memlekette bir lokanta vardı o çok güzel yapıyordu millet oraya yemek yemeğe giderdi ben irmik helvası yemeye :)
senin tarifi deneyim bide. ellerine sağlık canım
sevgiler
Güzel blogunuza, maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, iyi günler dilerim.
Offff bayılırım.. Ellerine sağlık Ebru'cum..
slm ebru ablacıgım. cimcimeblog.blogspot.com maydonoz senın sıtenın tanıtımını yapmışş çok sevındım bı gır bakk sayfasına :))sevgiler
İrmikli lezzetler bizde de çok sevilir, helvasına da bayılırım, sizinki de çok güzel görünüyor, ayrıca aşağıdaki kurabiyeler de öyle,nişasta ayrı bir lezzet veriyor, ellerinize sağlık, afiyet şeker olsun, sevgilerimle...
merhaba selvalı ürünler etkinliği diye yazdığınız helva tarifiniz resimde bana daha güzel göründü iki tarif arasında kararsız kaldım ben hamur gibi yapışmayan dökülen bir helva istyorum hangisini önerirsiniz.
Selamlar,
Bu tarif biraz daha hamursu yumuşak oluyor.
Daha kuru, tane tane istiyorsanız diğer tarifi denemenizi tavsiye ederim.
Kolay gelsin.
Saygılar...
tarifini kullanarak bir irmik helvası yaptım süper oldu sağol
tarifin için eline yüreğine sağlık ebru hanım geçenlerde yaptım harika oldu eşim tekrar istedi bir teşekkür edeyim dedim.
Sevgili Işıl ve Ballı Kurabiye,
Beğenmenize çok sevindim. Afiyetler olsun.
Sevgiler...
Biraz önce tarifinizi yaptik ve dayanamayıp bir kase yedim bile. Gerçekten harika. Cok tesekkur ederim. Simdi de tarif defterime yazdim. Yapmayi düşünenler vakit kaybetmeyin;)
Ebru hanim merhabalar, ben 12 kisilik hazirlamak istesem olculeri nasil ayarlamaliyim acaba?
Selamlar,
4 ölçü yeterli olacaktır.
Saygılar...
Yorum Gönder