5 Haziran 2007

Fırında Kontrfile


Havalar ısındıkça, kolay hazırlanan tarifler yapıyoruz hepimiz. Hatta bazı arkadaşlar hiç yemek yapmıyor galiba, sesleri çıkmıyor. :)))

Ben de bu akşam, hemencecik hazırlanan bir tarifi sizinle paylaşmak istedim.

Etli yemeklerle ilgili, yemiyor olsam da, eşimin yorumlarından ve okuduğum kitaplardan emin olduğum bir şey vak ki, o da etleri önce kızartıp, sonra fırına verirseniz tadının çok daha güzel olduğu...

Malzemeler:
500 gr kontrfile (Ben, hayvanların bel kemiğinin iki yanında bulunan etin adını şimdiye kadar kontrafile sanıyordum. Gördüğüm bütün etiketlerde böyle yazıyordu. Ancak Türk Dil Kurumu'nun sözlüğüne baktım, doğrusu kontrfile imiş. Bilginize...)
6 patates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Kızartmak için; sıvıyağ

Yapılışı:
-Patatesleri halka halka doğrayın. Yıkayın, kurulayın. Bol sıvı yağda iki tarafını kızartıp, bir fırın tepsisine dizin.
-Kontrfilelerin 2 tarafını da, 2 yemek kaşığı sıvı yağda suyunu salıp, bırakana kadar, 2-3 dakika kızartın. (Kızartırken, tuz eklemeyin ki sertleşmesin.) Tepsideki patateslerin üzerine dizin.
-Ayrı bir kapta 2 su bardağı suda, salçaları karıştırarak eritin. Baharatları ve tuzu da ekleyip karıştırın. Patateslerin üzerine gezdirin.
-Fırınınızı 200 dereceye ısıtın.
-Tepsinizin üzerini yağlı kağıt ile kapatın, ısınmış fırınınıza verin. Yaklaşık 40 dakika pişirin. Pişme esnasında suyunu kontrol edin. Patatesler cinslerine göre çok su çekebilir. Eğer gerekiyorsa, 1 su bardağı daha sıcak su ekleyin.
-Pilav ve yeşilliklerle servis edin.

Afiyet Olsun.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ebru'cum merhaba. Benimde adım Ebru bende 74 doğumluyum ne tesadüf değilmi. Et yemeğide süper leziz görünüyor, ellerine sağlık, sevgiler, selamlar..

Leziz Sofralar dedi ki...

Ebrucum merhabalar,
yine harika yemekler hazirlamissin canim artik hepten tasinsana buraya 2 siteyi yönetmek güc olmuyormu,firinda kontrfile nefis görünüyor ah olsada yesek simdi:))sana kolay gelsin canim sevgiler...

ebruakin dedi ki...

Selam Ebru'cum.
Ziyaretin için teşekkürler. Bloğun da harika. Sık sık görüşmek dileğiyle...

Canım Seval'cim.
Teşekkür ederim.
Vakit bulup blogger ile uğraşamıyorum. Hala kategori eklemeyi başaramadım bu yüzden.
Buraya fazla gelen giden yok zaten. Çok sorun olmuyor şimdilik.
Ordaki arkadaşlıklarımı da bırakamıyorum.
Öpüyorum canımcım. Sevgiler...

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...