17 Nisan 2009

Fındıklı Kurabiye


Uzak bir akrabamızda yediğimiz ve çok beğendiğimiz kurabiyeleri bugün annemde denedim. Tarif sanırım Oktay Usta'ya aitmiş.

Malzemeler:
2 adet oda sıcaklığında yumurta (birinin sarısı üzeri için kullanılacak)
1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi (yarısı içine, yarısı dışına kullanılacak)
1 paket (250 gr) oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Yapılışı:
-Oda sıcaklığındaki margarin, yumurtalar (birinin sarısı ayrılmış), vanilya ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar iyice karıştırın.
-1 su bardağı fındık içinin yarısını ekleyin.
-Kabartma tozu ve elenmiş unu azar azar ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edin.
-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, iki elinizle yuvarlayın, önce yumurta sarısına sonra fındık kırığına batırın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı yerleştirin.
-Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırına verip, fazla karartmadan pişirin. Kurabiyelerinizin pişip pişmediğini kontrol etmek için altlarının kızarmış olmasına dikkat etmeniz yeterlidir.

Afiyet Olsun.

1 yorum:

Papatya Prenses dedi ki...

Çok leziz görünüyorlar,çayın yanına ne güzel yenir..

Ellerine sağlık canım..