17 Nisan 2009

Fındıklı Kurabiye


Uzak bir akrabamızda yediğimiz ve çok beğendiğimiz kurabiyeleri bugün annemde denedim. Tarif sanırım Oktay Usta'ya aitmiş.

Malzemeler:
2 adet oda sıcaklığında yumurta (birinin sarısı üzeri için kullanılacak)
1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi (yarısı içine, yarısı dışına kullanılacak)
1 paket (250 gr) oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Yapılışı:
-Oda sıcaklığındaki margarin, yumurtalar (birinin sarısı ayrılmış), vanilya ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar iyice karıştırın.
-1 su bardağı fındık içinin yarısını ekleyin.
-Kabartma tozu ve elenmiş unu azar azar ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edin.
-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, iki elinizle yuvarlayın, önce yumurta sarısına sonra fındık kırığına batırın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı yerleştirin.
-Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırına verip, fazla karartmadan pişirin. Kurabiyelerinizin pişip pişmediğini kontrol etmek için altlarının kızarmış olmasına dikkat etmeniz yeterlidir.

Afiyet Olsun.

1 yorum:

Papatya Prenses dedi ki...

Çok leziz görünüyorlar,çayın yanına ne güzel yenir..

Ellerine sağlık canım..

14 Mart Pi Günü, Pi Kurabiyeleri

Geçen yıl bugün sevgili Ferhancığımın öğrencileri için yaptığımız pi kurabiyeleri... Pi Gününüz kutlu olsun!