24 Nisan 2009

Sütlaç (Annemin Yöntemi İle)



Daha önce yayınladığım sütlaç tarifi az pirinçli bir tarif idi. Bu da Annemin yaptığı şekliyle, çok pirinçli ve yumuşak kıvamlı hali.

Malzemeler:
2 lt süt
3 su bardağı toz şeker (az şekerli istiyorsanız 2 su bardağı)
1 su bardağı kırık pirinç (normal pirinç de kullanabilirsiniz)
1 tutam tuz
1 paket vanilya
1,5 su bardağı su

Yapılışı:
-Küçük bir tencereye ayıklayıp yıkadığınız pirinçleri ve 1,5 su bardağı kadar suyu koyup, pirinçlerin nişastası çıkıp, suyunu çekene kadar pişirin.
-Bu arada ayrı bir tencereye sütü ve toz şekeri koyup kaynatın. Pişen pirinçleri, tuzu ve vanilyayı süte ekleyip, 30 dakika kadar kısık ateşte, arada karıştırarak pişirmeye devam edin.
-Sıcak sıcak kaselere paylaştırın ve oda sıcaklığına geldiklerinde buzdolabına kaldırıp, soğutup servis edin.

Not: Ben bu şekilde hazırlanan sütlaçın kıvamını çok sulu bulduğumdan, pişmesine yakın, 4 yemek kaşığı suda erittiğim, 2 yemek kaşığı pirinç ununu da ekleyerek, kıvamı istediğim gibi olduğunda tencereyi ocaktan alıyorum. Ama Annem pirinç unu eklemiyor.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: