24 Nisan 2009

Muzlu Pasta



Muzlu pastada kullandığım pandispanya tarifi, canım Chaplincafe Burcu'cuğuma ait.

Tarif için teşekkürler Burcu'cuğum...

Burcu'nun yazdığı şekliyle;
Pandispanya için:
6 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı un(badem tozu kullanmayacaksanız 1.5 su bardağı un)
1/2 su bardağı badem tozu
1/4 çay bardağı riviera zeytinyağı(ayçiçek de olur)
1 poşet hamur kabartma tozu
1 poşet şekerli vanilin

Yumurtaları kırıp derin bir kaba koyun.Toz şekeri ekleyip mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
İçine kabartma tozu hariç tüm malzemeleri ekleyip tekrar çırpın.
En son kabartma tozunu da ekleyin ve çırpın.
Hamuru yağlanmış 24 cm.lik yuvarlak kelepçeli kalıba koyup önceden 180 dereceye ısıtılmış fırın'ın orta katında yaklaşık 1 saat-1 saat 10 dakika kadar pişirin.(Kürdan testini geçene kadar)
Pişen pandispanyanızı soğuduktan sonra hava almayacak bir şekilde buz dolabında en az yarım gün bekletin.(Vaktiniz yoksa bu aşamayı geçebilirsiniz.
Pandispanyayı isteğe göre iki,üç veya dört parçaya bölün.(ben üçe böldüm)

Pastacı Kreması:
250 ml süt
1 yumurta
40 gr un
75 gr toz şeker
1 paket vanilya
Sonradan eklemek üzere; 1 poşet krem şanti
Yarım su bardağı soğuk süt

Ayrıca;
Arası ve üzeri için; 3 adet muz
1 su bardağı muzlu süt
Çikolata şekerlemeler
4-5 dondurma külahı
İsterseniz; tart jöle

Pastacı Kremasının Yapılışı:
-Bir cezvede sütü kaynatın.
-Ayrı bir tencerede ise yumurta, vanilya ve toz şekeri tel çırpıcı ile karıştırın.
-Sıcak sütün yarısını ekleyip karıştırmaya devam edin.
-Unu azar azar ekleyip, topaklanmadan karıştırın.
-Daha sonra sütün kalanını da ekleyin. Ocağa alıp koyu bir muhallebi elde edene kadar karıştırarak pişirin. Birkaç kez fokurdadığında altını kapatın. Tencerenizin kapağını da kapatarak kremanın ılınmasını bekleyin.
-Ayrı bir kasede süt ve krem şantiyi iyice çırpın. Pastacı kremanıza ekleyin. Mikser ile çırpın.

Pastanın Hazırlanışı:
-Üçe böldüğünüz pandispanyanızın en alt katını servis tabağınıza koyun. Muzlu sütünüzün üçte biri ile ıslatın. Üzerine krem şantili pasta kremanızın dörtte birini yayın ve çok ince dilimlediğiniz muzları yerleştirin.
-Pandispanyanın ikinci katını üzerine yerleştirip aynı işlemleri tekrarlayın.
-En üst katı ekleyin, kalan muzlu süt ile ıslatın. Sona kalan dörtte iki krem şantili kremanız ile bütün pastayı kaplayın. Üzerine yine ince dilimlediğiniz muzları dizin. Dilerseniz tart jöle ile daha parlak görünmelerini sağlayın ve çikolata ile süsleyin.
-Kenarları için elinizle ufaladığınız dondurma külahlarını kullanabilirsiniz. Evde 1 adet külah kaldığından ben külah kırığına bebe bisküvisi kırığı ekleyerek kullandım. (Külah kullanmak tamamen benim uydurmamdır. :) Siz rende fındık, badem vs kullanabilirsiniz.)
Pastanızı soğutup servis edin.

Afiyet Olsun.

4 yorum:

Papatya Prenses dedi ki...

Pasta enfes görünüyor canım,ellerine sağlık..

Ben bu kenar kaplama işini tam beceremiyorum. Fındık fıstık vs,ellerimle yapıştırmaya çalışsam elime krema bulaşışo. Yağlı kağıttan dökülüyor.
Bİr kolaylığı var mıdır?

ebruakin dedi ki...

Selam Lulummm,
Çok teşekkür ederim şekercim.

Ben kullanacağım malzemeyi elimin için bol bol alıp, kremasına fazlaca değmeden yapıştırıyorum.

Bunun gibi olmasa da daha kuru pastalar için deneyebileceğin bir yöntem vardı yabancı kitaplarımın birinde. Onu bulabilirsem hemen fotoğrafını çekip, bloğuma eklerim güzelim.

Öpüyorum kocaman.
Sevgiler...

Chaplin cafe (Burcu) dedi ki...

Ebruş'um o ne güzel pasta öyle.
Zaten sen yaparsın da kötü olur mu hiç?
Ya son zamanlarda nete girmiyorum pek.Ya dışarılardayım ya da bahçeyle bahar temizliğiyle falan uğraşıyorum.
Yoksa hayatta atlamazdım doğum gününü.2 önemli şey biraradaydı o gün.
salak kafam benim unuttum :(
çok çok özür diliyorum birtanem.Umarım affedersin bu bunak arkadaşını.

cincinsfikirli dedi ki...

ne güzel pastalar yapmışsın, şööle bi nostalji yaptım da:))) bu arada tabi ki benim yapabileceğim kategorilere yorum yazıyorum, sanırım bunu yapabilirim. Şu dondurma külahı fikrine de bayıldım! ellerine sağlık, artık bloguna geri dönsen diyorum!!