29 Nisan 2009
Patates Köftesi
Malzemeler:
1 Kg Patates (8 adet küçük boy)
100 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
2 adet yumurta (sarısı içi, beyazı dışı için)
3 dolu dolu yemek kaşığı nişasta
Karabiber, tuz
Bulamak için; 1 su bardağı kadar galeta unu
Kızartmak için; sıvı yağ
Yapılışı:
-Patatesleri yıkayıp, kabukları ile birlikte yumuşayıncaya kadar haşlayın. (Dağılacak kadar haşlamamaya özen gösterin. Çatalın rahatça girebildiği kıvam idealdir.) Süzüp iyice soğumasını bekleyin.
-Patateslerin kabuklarını soyup, rendeleyin. Rendelenmiş kaşar, 2 yumurtanın sarıları, nişasta, tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. (Yumurtaların akını atmayın. Kızartırken bulayacağız.)
-Tavanıza 2 parmak kadar sıvı yağ koyun, kızdırın.
-Bir tabağa yumurta aklarını, bir tabağa da galeta ununu koyun. Fotoğraftaki büyüklükte şekil verdiğiniz köfteleri önce yumurta akına, sonra galeta ununa bulayıp, kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın. (Şekil verirken zorluk çekerseniz elinizi hafif yağlayabilirsiniz.)
Sıcak servis edin.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Karbonhidrat Diyeti (Ye+İç=Zayıfla)
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Bu tarifimin çok kolay ve lezzetli olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Tadı profiterolü de andırıyor, Saray Muhallebicileri'nin,...
2 yorum:
Ebru'cum merhaba.. Patates krokete bayılırım, ellerine sağlık..
nasıl nesafetli bir görüntüdür bu böyle!
dayanamam beş tane yerim:))
ellerine sağlık canımm
Yorum Gönder