24 Nisan 2009

Raffaello



Orijinalinde süttozu bulunan bu tarifi ne zamandır denemek istiyordum ancak alışveriş ettiğim marketlerde süttozu bulamadım.

Ben de ufak bazı değişikliklerle ve Coffee-Mate ile denedim. Sonuç gayet başarılı oldu.

Malzemeler:
1 su bardağı krema
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı Coffee-Mate veya Süttozu
4 su bardağı hindistan cevizi
Bütün fındık
Üzerini bulamak için ayrıca hindistan cevizi

Yapılışı:
-Bir tencereye 4 parmak kadar su koyup, kaynatın. Üzerine ısıya dayanıklı bir kase oturtun. Ama suya değmemesine özen gösterin. Kasenin içine krema ve toz şekeri koyup, buharda toz şeker eriyene kadar sürekli karıştırın. (Kremanın kesilmemesi için fazla ısınmamasına özen gösterin.)
-Sonra kaseyi tencerenin üzerinden alıp, coffee mate ve hindistan cevizini ekleyip yoğurun. Buzdolabında soğutun. (Hindistan cevizinin miktarı kremanızın kıvamına göre değişebilir. O yüzden kontrollü eklemekte fayda var. Tikveşli'nin kremaları katı, İçim'inkiler ise sıvı oluyor. Ben genelde Tikveşli kullanıyorum.)
-Daha sonra hamurunuzdan kopardığınız küçük parçaları elinizde yuvarlayıp, tam ortalarına birer adet, bütün kavrulmuş fındık yerleştirin. Hindistan cevizine bulayın.
-Elinizde varsa minik kapsüllere yerleştirip, servis edene kadar buzdolabında saklayın.

Afiyet Olsun.




Benmari usulü toz şeker eritmekle uğraşamam diyorsanız, miktarları azaltılmış ve pudra şekerli raffaello tarifi de aşağıda...

Kolay Raffaello

Malzemeler:
1 çay bardağı krema
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı Coffee-Mate veya Süttozu
4 çay bardağı hindistan cevizi
Bütün fındık
Üzerini bulamak için ayrıca hindistan cevizi

Yapılışı:
-Oda sıcaklığındaki krema ve pudra şekerini iyice karıştırın.
-Coffee Mate ve hindistan cevizini ekleyip yoğurun. Buzdolabında soğutun.
-Daha sonra hamurunuzdan kopardığınız küçük parçaları elinizde yuvarlayıp, tam ortalarına birer adet, bütün kavrulmuş fındık yerleştirin. Hindistan cevizine bulayın.
-Elinizde varsa minik kapsüllere yerleştirip, servis edene kadar buzdolabında saklayın.

Afiyet Olsun.

4 yorum:

nermin tekin dedi ki...

gecen gun arkadasım yapmıstı ılk defa orda yenıstım tadı harıka ötesı.beş caylarına kahve yanına gıdecek pratık.dondurucuda saklayıp ıstedıgınız zaman tuketebılecegınız harıka bır tatlı.denemedızı tavsıye ederım.ayrıca sızınde ellerınıze saglık

Adsız dedi ki...

Bende suttozu bulamayip kahve kremasi ile yaptim ama cok civik oldu bi turlu kivami tutturamadim ayrica 1 caybardagi sekerle bile cok tatli oluyor

ebruakin dedi ki...

İçindeki diğer maddelerde şeker yok. Belki az şekerli seviyorsunuzdur. Süttozunu kıvamını tutturana kadar eklemenizi tavsiye edebilirim...

Adsız dedi ki...

Kahve kreması ile çok güzel oldu.😄👋