28 Nisan 2009

Süslemeye Uygun Kurabiye Tarifi


Yaptığım şeker hamuru veya royal krema süslü kurabiyelerde, hep kendi uydurduğum linzer kurabiye tarifimi kullanıyordum.

Birkaç arkadaşım, pişince şekli fazla değişmeyen daha ekonomik malzemelerle hazırlanabilecek kurabiye tarifi istemişlerdi.

İşte kıtır kıtır süslemeye uygun kurabiye tarifi...

Malzemeler:
250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
1 adet limonun kabuğunun rendesi (rendenin en ince kısmıyla)
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (Ben 3,5 su bardağı kullandım)

Yapılışı:
-Tereyağını veya margarini mikser ile çırparak krema kıvamına getirin. Yumurtayı, vanilyayı, limon kabuğu rendesini ve pudra şekerini de ekleyip çırpmaya devam edin.
-Daha sonra elediğiniz ununuzu elinizle bu karışıma yedirerek yoğurmaya başlayın. Unu azar azar ekleyin. Ele yapışmayan, toparlanan bir hamur elde edin.
-Hamuru istenilen kıvama geldiğinde bir streç film ile sarıp, buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Sürenin sonunda hamurunuzu merdane ile yağlı kağıt üzerinde veya tezgahı hafif unlayarak yarım santimetre kalınlığında açın. Dilediğiniz kalıpla parçalar kesip, bir spatula yardımı ile yağlı kağıt serili tepsinize alın.
-Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırına verip 20 dakika kadar fazla karartmadan pişirin.

Afiyet Olsun.

15 yorum:

nuralp dedi ki...

Merhaba Ebru hn. Öncelikle kurabiye tarifiniz için teşekkürler. Bu tariften kaç ad kurabiye çıkıyor? Birde bu kurabiyeleri kaplamak (süslemek) için ne kadar şeker hamuru gerekiyor? teşekkürler. Sevgiler....

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Bu tarifi bir buçuk yıl önce bir kez deneyip, daha sonra yapmadım maalesef.
Ne kadar çıktığını da not almamışım.
Malzemesi ucuz kurabiye tarifi isteyen arkadaşlar oluyordu onlar için ekledim.
Süslediğim kurabiyelerin kendi tatları da güzel olsun istediğimden linzer kurabiye yapıyorum.

Yardımcı olamadığım için üzgünüm.
Sevgiler...

sibel dedi ki...

selam ebru hanım tarifiniz için teşekkürler nasip olursa ben bu tarifi bay ram da misafirlerime ikram edicem de benim kafama takılan 1soru işareti var acaba bu tarifte kabartma tozu yok mu yok sa yazmayımı unuttunuz şim diden cevaabınız için teşekkürle r tezgün de cevap bekliyorum inşlh

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Eğer üzerine şeker hamuru veya royal krema ile süsleme yapacaksanız bu tarifi uygulayın.

Düzgün yüzeyi olması için içinde kabartma tozu yok ve bu yüzden biraz sert bir kurabiye oluyor.

Sadece kurabiye olarak servis edecekseniz, benim linzer kurabiye veya kakaolu ıslak kurabiye tarifimi denemenizi tavsiye ederim.
Saygılar...

Adsız dedi ki...

Merhaba.
Tam şekilli kurabiyeler için bunun gibi bir tarif arıyordum. Fakat hiç şeker katılmıyor. Tatsız olmuyor mu?

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
İçinde pudra şekeri var. Ama çok tatlı olmuyor tabii. Üzerine yapılacak süslemeler de şeker bazlı olduğundan kurabiyelerin tadı az...

LEYLA'nın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

bir sonraki şeker hamuru tecrübemde kesinlikle bunu kullanacağım, oldukça pürüssüz. ellerinize sağlık.

Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhabalar kurabiyeye stickleri ne zaman yerlestiriyorsunuz?bu tarif icin uygun mu stick kullanmak?
tesekkurler

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Tabi kullanabilirsiniz.
Çubukları pişirmeden önce yerleştiriyorum.
Saygılar...

Adsız dedi ki...

merhaba, bu kurabiyeler ne kadar sure taze kaliyor?

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Kavanozda saklarsanız veya süsleyip paketlerseniz 1 hafta kadar taze kalabilirler...

Adsız dedi ki...

Merhaba Ebru hanim bu tarifi yaptin tadi da guzel oldugu gibi kokusuda coook guzel ya. Merak edenler icin bende iki tepsi cikti bu tarifle kucuk kalp kalibinla yaptim kurabiyeleri ortalama 40 la 50 tane cikti.Paylasim icin tessekurler cok guzel bi tarif hele kokusu.... mmmm

Adsız dedi ki...

Acaba içine limon kabugu rendesı koymasak olurmu ? Bıde pıstıkten sonra kendını cekermı yanı kuculurmu ? Cevap verırsenız sevınırım tesekkurler

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Şekli hemen hemen değişmiyor.
Limon koymasanız da olur pek tabii...

Çok Şeker dedi ki...

O kadar kurabiye denedim , şekli değişmeyen ender kurabiyelerden , gerçekten çok güzel , elinize sağlık :)