29 Nisan 2009
Salçalı Bulgur Pilavı
Malzemeler:
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet çarliston biber
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 paket tavuk bulyon (isterseniz)
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Yapılışı:
-Bulgurları ayıklayın, yıkayın ve süzün.
-Soğanları ve biberleri ince doğrayıp, yağlarla birlikte tencerenize alın. Yumuşayıncaya kadar kavurun.
-Salçaları ekleyip, 2 dakika karıştırarak pişirin.
-Süzülmüş bulgurları ekleyip, 2 dakika daha kavurun.
-3 su bardağı sıcak su, tuz ve dilerseniz bulyon ekleyin, karıştırın. (Bulyonu, içine eklediğiniz sıcak suyun içinde eritebilirsiniz.) Kaynayınca altını kısıp, suyunu çekene kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra, kapağının arasına birkaç kat kağıt havlu sıkıştırıp, dinlendirip sıcak servis edin.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Karbonhidrat Diyeti (Ye+İç=Zayıfla)
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Bu tarifimin çok kolay ve lezzetli olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Tadı profiterolü de andırıyor, Saray Muhallebicileri'nin,...
6 yorum:
Bulgur pilvının her çeşidini çok severim, seninki de harika görünüyor canım, aşağıdaki patates köftesi de harika, ellerine sağlık güzelim, sevgilerimle...
Bizde bulgur pilavının her türü sevilerek yenilir.
Uğramayalı güzel tarifler eklemişsiniz ellerinize sağlık...
Uğrayamama nedenimiz, benim sağlık sorunum nedeni ile birkaç ay uzak kalmak zorunda olmamızdı. Daha sonra da kendimizi toplayınca gene yollara düştük.
Bu sayfaların katkısı yadsınamaycak kadar güzel. Öğrenilen paylaşılan düşünce ve emekler birçoğumuz gibi bize de yansıyor.
Bu vesile ile geçmişte olsa doğum gününüz kutlu olsun sağlıcakla seven ve sevdiklerinizle nicelerine ulaşmanızı diliyoruz.
BİZDE ÇOK SEVERK YAPARIZ CANIM ELLERİNE SAĞLIK ÇOK LEZEETLİ DURUYOR ..TANE TANE...SEVGİLERİMLE...
Ebruşum ben de şansa 30 Nisan Perşembe günü bulgur pilavı yapmıştım.Daha bloğa eklemedim tabi.
Benimki annemin yaptığı gibi domateslı-yeşil biberli-soğanlı...
Aslında çok sevmem ben bulgur pilavını ama değişiklik olsun dedim :)
Ellerine sağlık birtanem.Seni çok çok çok öpüyorum!
Bu arada bahar temizliği bitti ama ben de bittim :P
Gecenin 01.00'ında "salçalı bulgur pilavı" resmini görünce nasıl canım istedi. Ama ne bu saatte pilav yapılır ne de bu resme bakılır.En güzeli, güzel bir iç çekip, yatsak kalksak öğlen olsa "salçalı bulgur pilavı" yesek denir :)
cok severimmmmm
Yorum Gönder