
Malzemeler:
Yarım su bardağı arpa şehriye
3 adet büyük boy olgun domates
2 diş sarımsak
1 adet tavuk bulyon
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Su
Terbiyesi için;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
-Domatesleri rendeleyip, kabuklarını atın.
-Tencerenize rendelenmiş domates, ezilmiş sarımsak ve sıvı yağı alıp, 5 dakika arada karıştırarak pişirin.
-Üzerine 4 su bardağı kadar sıcak su ve sıcak suda erittiğiniz bulyonu ekleyin. Kaynadığında arpa şehriyeleri de katın. Altını kısıp şehriyeler yumuşayıncaya kadar, arada karıştırarak, yaklaşık 20 dakika pişirin. Suyunu ayarlayın. (Bulyonda tuz olduğu için ayrıca tuz eklemenize gerek olmayabilir. Tadına bakıp gerekiyorsa tuz ekleyin.)
-Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çatalla çırpın. Azar azar sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. Birkaç kez fokurdadıktan sonra altını kapatın. Sıcak servis edin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder