22 Haziran 2009

COCCOLAT, İLK PASTA DEKORASYONU KİTABINI ÇIKARDI: “ÖZEL GÜNLERE GÜZEL PASTALAR”













Pek çok kurslarına katıldığım Coccolat "Özel Günlere, Güzel Pastalar" isimli bir kitap çıkarmış.

Şimdiye kadar şeker hamuru ile pasta dekorasyonu konusunda tek türkçe kaynak Emel Başdoğan'a ait idi. Artık ikinci kitabımızda oldu.

Kitabı en kısa zamanda edineceğim. Coccolat'tan kitap ile ilgili gelen maildeki bilgileri aşağıya kopyalıyorum.

İLK PASTA DEKORASYONU KİTABINI ÇIKARDI:

“ÖZEL GÜNLERE GÜZEL PASTALAR”

(Örnek sayfalar ekli dosyalarda)

Türkiye’nin ilk pasta tasarımcılarından, yıllardır verdiği eğitimlerle sektöre birçok yeni yer ve yetişmiş eleman kazandıran, bunun yanında birçok ev hanımının sevdikleri için özel pastalar hazırlayabilmesine de olanak sağlayan ELİF KOLANKAYA, COCCOLAT’taki ortağı TUBA TAHTACI ile birlikte ilk Pasta Dekorasyonu kitabını çıkardı.

Unilever’in Profesyonel Ürünler Servisi UNIPRO sponsorluğunda hazırlanan kitap, her şeyden önce kendi dilimizde oluşuyla, bu işe gönül vermiş herkese “ÖZEL GÜNLERE GÜZEL PASTALAR” hazırlama şansı veriyor.

Kitapta, kutlanmaya değer her güzel güne uygun 30 çarpıcı tasarım yer alıyor. Başlangıçtaki ekipman tanıtımı ve her pastanın modelleme aşamalarının el kareleri eşliğindeki çok detaylı anlatımı sayesinde, okuyucu tüm pastaları arzu ederse bire bir aynı görsellikte hazırlayabiliyor, daha da önemlisi bu yeni dünyayı ve sınırsız olanaklarını etraflıca tanımış ve bunları kendi tasarlayacağı birçok pastada nasıl kullanabileceğini öğrenmiş oluyor.

Geleneksel Avrupa pastacılığından çok farklı bir yaklaşım gerektiren şeker hamuru kaplamalı pastaları,Türk ağız tadına uygun malzemelerle hazırlamak konusuna da, kitaptaki lezzetli Coccolat tarifleri çözüm oluyor.

Pastacılık ve pasta dekorasyonuna yönelik ihtiyaç duyulabilecek her türlü malzeme ve ekipman, Coccolat’ın Kızıltoprak’taki Showroom ve eğitim merkezinden temin edilebilir.

55 TL bedelindeki kitap, telefonla (0126 449 95 90) ya da mail yoluyla (coccolat@coccolat.com) sipariş verdiğiniz takdirde Coccolat tarafından adresinize gönderilebildiği gibi, başlıca kitabevleri ve sektörel mağazalarda da satışa sunuldu.

COCCOLAT

PASTA TASARIM ATÖLYESİ VE LEZZET OKULU

Bağdat Cad. Rüştiye Sok. No:8 Kızıltoprak–K.köy -İstanbul

Tel : 0216 – 449 95 90-91 Fax: 0216 – 449 95 93

www.coccolat.com

coccolat@coccolat.com


3 yorum:

SeyyAh dedi ki...

Rabbimden tüm inananların mübarek üç aylarını ve ilk kandilimizi hayrlara vesile etmesinin diliyor, size ve ailenize daha nice kutlu günlere birlikte ulaşmanızı diliyoruz.

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

çoook güzel bir kitap:) benimde almam lazımmmmm.
hayırlı kandiller dilerim ebrummm
öpüyorum seni ve yakışıklı oğlunu:)

Chaplin cafe(BURCU) dedi ki...

şekercim nasılsın?
yakışıklı damadım nasıl?
herşey yolundadır inşallah.
çok öpüyorum birtanem :)

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...