29 Nisan 2009

Salçalı Bulgur Pilavı


Malzemeler:
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet çarliston biber
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 paket tavuk bulyon (isterseniz)
3 su bardağı sıcak su
Tuz

Yapılışı:
-Bulgurları ayıklayın, yıkayın ve süzün.
-Soğanları ve biberleri ince doğrayıp, yağlarla birlikte tencerenize alın. Yumuşayıncaya kadar kavurun.
-Salçaları ekleyip, 2 dakika karıştırarak pişirin.
-Süzülmüş bulgurları ekleyip, 2 dakika daha kavurun.
-3 su bardağı sıcak su, tuz ve dilerseniz bulyon ekleyin, karıştırın. (Bulyonu, içine eklediğiniz sıcak suyun içinde eritebilirsiniz.) Kaynayınca altını kısıp, suyunu çekene kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra, kapağının arasına birkaç kat kağıt havlu sıkıştırıp, dinlendirip sıcak servis edin.

Afiyet Olsun.

6 yorum:

SOFRAM dedi ki...

Bulgur pilvının her çeşidini çok severim, seninki de harika görünüyor canım, aşağıdaki patates köftesi de harika, ellerine sağlık güzelim, sevgilerimle...

SeyyAh dedi ki...

Bizde bulgur pilavının her türü sevilerek yenilir.
Uğramayalı güzel tarifler eklemişsiniz ellerinize sağlık...
Uğrayamama nedenimiz, benim sağlık sorunum nedeni ile birkaç ay uzak kalmak zorunda olmamızdı. Daha sonra da kendimizi toplayınca gene yollara düştük.
Bu sayfaların katkısı yadsınamaycak kadar güzel. Öğrenilen paylaşılan düşünce ve emekler birçoğumuz gibi bize de yansıyor.
Bu vesile ile geçmişte olsa doğum gününüz kutlu olsun sağlıcakla seven ve sevdiklerinizle nicelerine ulaşmanızı diliyoruz.

Adsız dedi ki...

BİZDE ÇOK SEVERK YAPARIZ CANIM ELLERİNE SAĞLIK ÇOK LEZEETLİ DURUYOR ..TANE TANE...SEVGİLERİMLE...

Chaplin cafe (Burcu) dedi ki...

Ebruşum ben de şansa 30 Nisan Perşembe günü bulgur pilavı yapmıştım.Daha bloğa eklemedim tabi.
Benimki annemin yaptığı gibi domateslı-yeşil biberli-soğanlı...
Aslında çok sevmem ben bulgur pilavını ama değişiklik olsun dedim :)
Ellerine sağlık birtanem.Seni çok çok çok öpüyorum!
Bu arada bahar temizliği bitti ama ben de bittim :P

Önder Kaçmaz dedi ki...

Gecenin 01.00'ında "salçalı bulgur pilavı" resmini görünce nasıl canım istedi. Ama ne bu saatte pilav yapılır ne de bu resme bakılır.En güzeli, güzel bir iç çekip, yatsak kalksak öğlen olsa "salçalı bulgur pilavı" yesek denir :)

Adsız dedi ki...

cok severimmmmm

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...