12 Eylül 2009
Fırında Çipura
Oğlum balığı çok seviyor ama ben çiğ balığa dokunamadığımdan hep dışarda yiyebiliyordu. Kızkardeşimde gördüğüm bu pişirme şekliyle oğluş artık evde de balık yiyebiliyor. :)
Siz de benim gibi çiğ balığa dokunmakta zorlanıyorsanız, tavsiyelerim işinize yarayabilir diye bu tarifi ekledim.
Bu şekilde hazırladığınız balığınız ızgara tadında, hem hafif, hem de çok lezzetli oluyor...
Malzemeler:
1 adet çipura
1 tane defne yaprağı
Tuz
Yağlı kağıt
Yapılışı:
-Balığı, balıkçıda iyice temizletin. Benim gibi görüntüsüne dayanamıyorsanız kafasını da almasını isteyin. Eve geldiğinizde, elinize muayene eldiveni geçirip suyun altında bir kez daha yıkayın.
-Fırınınızı 230 derecede ısıtın.
-Balığınızı yağlı kağıt üzerine alıp, içini ve her iki yanını tuzlayın. Üzerine bir defne yaprağı yerleştirip, yağlı kağıdı katlayarak paketleyin. Tepsiye yerleştirin.
-Isınmış fırınınıza verip 20-25 dakika kadar pişirin. Kenarından pişip, pişmediğini kontrol ederek fırından alın. Yeşil salata ile servis edin.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Karbonhidrat Diyeti (Ye+İç=Zayıfla)
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Bu tarifimin çok kolay ve lezzetli olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Tadı profiterolü de andırıyor, Saray Muhallebicileri'nin,...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder