12 Eylül 2009

Şakşuka



Bu tarifi büfesi olan bir arkadaşımdan aldım.

Ben de, kızkardeşim de bayıldık...

Malzemeler:
5 adet patlıcan
10 adet çarliston biber
4 adet domates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sirke
1 küp şeker
Tuz, su
Patlıcanları kızartmak için ayrıca sıvı yağ

Yapılışı:
-Patlıcanları alacalı soyup, iri küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 30 dakika bekletin. Sürenin sonunda avucunuzun içinde iyice sıkarak sularını alın.
-Tavanıza 2 parmak kadar sıvı yağ koyun, kızdırın. Patlıcanları yakmadan, biraz kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp, bekletin.
-Ayrı bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvıyağ, çekirdeklerini çıkarıp irice doğradığınız çarliston biberler, ince doğradığınız soğan ve sarımsağı alın, kavurun.
-Sonra rendeleyip, kabuklarını attığınız domatesleri, sirkeyi, tuzu ve küp şekeri ekleyip, domatesler iyice eriyene kadar pişirin.
-Yarım su bardağı sıcak su ekleyin. Kaynayınca kızarmış patlıcanları ekleyip, 2-3 dakika hepsini birlikte pişirin. Soğutup servis edin.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: