12 Eylül 2009

Muhallebi (Unu Kavrularak)



Bu da piştikten sonra çok az su katarak çırptığım tariflerimden biri. :)

Malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağı un
3 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı toz şeker

Piştikten sonra eklemek üzere; Çeyrek su bardağı su

Yapılışı:
-Sütü bir tencerede kaynatın.
-Diğer bir tencereye tereyağını koyup eritin. (Yakmamaya dikkat edin.)
-Unu ekleyip, hafif kavrulmuş un kokusu duyulana kadar 1-2 dakika kavurun.
-Sonra yavaş yavaş sıcak sütü ve şekeri ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha ocakta tutup kıvam almasını sağlayın ve ocaktan alın.
-Daha sonra mikser ile sürekli çırparak suyu ekleyin. 5 dakika çırpın. Kaselere paylaştırıp, oda sıcaklığına geldiklerinde buzdolabına kaldırın. Soğutup, dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.

Not: Ben muhallebiyi sıcakken de çok seviyorum. Bebekliğimi mi hatırlatıyor nedir? :)))

Afiyet Olsun.

1 yorum:

Kendimce dedi ki...

muhallebiye maalle dediğim yaşları çok ama çok geride bıraktım ama o hiç bir tatlıya değişmeyeceğim kadifemsi tadı hala damağımda
Çocukluğuma dair en net tatlardan biri
Ayrıca sunumunu yemek tabağı için de olması da hafızamdaki resimle denk ellerinize sağlık