10 Eylül 2009

Soğansız Menemen



Bu menemende kullandığım domatesler kızkardeşimin yazlığının bahçesindendi ve ne kadar lezzetli olduklarını anlatamam. :)

Siz de benim gibi bir menemen severseniz, domatesin vakti geçmeden bol bol yemek lazım derim. Ben bu sene 6 kg domates alıp kışın da aynı lezzette menemen yemek için dondurdum...

Malzemeler:
4 adet domates
2 adet çarliston biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
1 adet küp şeker
Tuz
Dilerseniz, karabiber, kırmızı biber

Yapılışı:
-Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.
-Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, yine küp halinde doğrayın.
-Sıvı yağı tavanıza alıp, ısıtın. Biberleri ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirin. Domatesleri, tuzu ve şekeri ekleyip, domatesler biraz eriyine kadar karıştırarak pişirin.
-En son yumurtayı ekleyip, karıştırın. (Ben biraz sulu seviyorum, siz daha kuru olsun diyorsanız yumurta sayısını ikiye çıkarabilirsiniz.)

Afiyet Olsun.

4 yorum:

canikom dedi ki...

ellerinize sağlık.menemen için domatesi nasıl donduruyorsunuz ve yaparken donmuş domatesi nasıl kullanıyorsunuz.bende yapmak istiyorum.ayrıca menemen için biberde dondurulabilir mi acaba .tşk ederim

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Çok teşekkür ederim.
Domatesleri normalde rendeleyerek donduruyorum. Ama bu menemende hiç güzel olmuyor.
Menemenlik olarak bir kısmının kabuklarını soyup, küp küp doğruyorum.
Biber kışın da çok tadı bozulan bir sebze değil bence. Onu dondurmayı hiç düşünmedim. O yüzden bilgi veremeyeceğim üzgünüm.
Saygılar...

canikom dedi ki...

selam
bibri kavurduktan sonra donmuş domatesi çözülmeden mi ekliyoruz

ebruakin dedi ki...

Tekrar selamlar,

Evet tabii çözmeden ekleyebilirsiniz.

Saygılar...