3 Ağustos 2007

Limonata

Sağlıklı ve serinletici bir lezzet arıyorsanız, en ideali limonata sanırım.

Hele bir de naneli olursa...

Ortaköy ve Nişantaşı'nda şubesi olan House Cafe, limonatalarıyla meşhur. Bir çok blogda gördüğüm bu limonata tarifiyle yaptığım limonatanın tadı, hiç de orayı aratmadı. Onlar buz, nane yaprakları ve ince dilimlenmiş yeşil elmayla servis ediyorlar.

Siz de benim gibi sade veya House Cafe gibi servis edebilirsiniz.

Malzemeler:
4 adet büyük limon (küçük ise 5 adet)
15 yaprak taze nane
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı oda sıcaklığında su

Yapılışı:
-Limonları, rendenin büyük kısmıyla rendeleyin. Mümkün olduğunca, limonun beyaz kısmını rendelememeye dikkat edin. Beyazının, limonatanın tadını acılaştırdığı söyleniyor. :)
-Genişçe bir tabağa rendelenmiş limon kabuklarını ve elinizle kopardığınız taze nane yapraklarını koyun. Elinizle 1-2 dakika kadar ovun.
-Daha sonra toz şekeri ekleyerek, 2 dakika daha ovmaya devam edin.
-Tabağınızın üzerini streç film ile kapatıp, oda sıcaklığında 4 saat bekletin.
-Sürenin sorunda şekerli limonu bir sürahiye veya kavanoza alıp, üzerine 1 su bardağı suyu ve kabuklarını rendelediğiniz 4 limonun suyunu sıkarak, ekleyin. Şeker eriyinceye kadar karıştırın.
-Daha sonra tel süzgeçten geçirin.
-Elde ettiğiniz limonatayı cam bir şişede buzdolabında saklayıp, içeceğiniz zaman ağız tadınıza göre sulandırarak tüketmelisiniz.
-Daha önce yazdığım gibi, buz, nane yaprakları ve ince dilimlenmiş yeşil elma ile servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Karbonhidrat Diyeti (Ye+İç=Zayıfla)

Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...