2 Ağustos 2007

Şeker Hamuru ile Yaprak Yapımı

Şeker hamuru ile yaprak yaparken hamur olarak, modelleme hamuruna (gumpaste), malzeme olarak da, pasta malzemeleri satan yerlerden bulabileceğiniz, modelleme aparatlarına ve yaprakları volanlayabilmeniz için de kalın ve yoğun bir süngere ihtiyacınız olacaktır.

Modelleme hamurunu (gumpaste) hazır satın alabilirsiniz. Ancak elinizde şeker hamuru (sugarpaste) varsa, 500 gr şeker hamuruna 1,5 tatlı kaşığı tylose-c ve yarım tatlı kaşığı da margarin ekleyerek, gumpaste elde edebilirsiniz.



















Gumpaste'i, dilediğiniz tondaki yeşil jel boya ile renklendirin. Margarin ile yağladığınız mermer tezgah üzerinde merdane ile açıp, bıçakla gelişi güzel yaprak şeklinde kesin. Yine bıçakla damarlarını çizin.




















Kalın süngerin üzerine alıp, kenarlarını, aparatla volanlayın.



















Daha sonra streç film serdiğiniz yumurta kartonuna yaprak kıvrımları oluşturacak şekillerde yerleştirin ve bir gün kadar aldıkları şekil ile kurumalarını bekleyin.

Modelleme hamuruna ne kadar çok boya katarsanız, şekil vermesi o kadar zor olacaktır. Buna dikkat edin.
























Bu, elinde ameliyat eldivenleri ile bir cerrah hassasiyeti içinde yaprak boyayan şahsiyet, benim en sevdiğim arkadaşlarımdan biri olan Özlem. :)

Kendileri yapraklarımın rengini beğenmeyip, jel boyalar ile gölgeli bir şekilde yapraklarımı daha koyu yeşile boyadı. Doğrusunu söylemek gerekirse iyi de yaptı. İlk renkleriyle yapraklarım, kırmızı güllerin yanında çok soluk olacaktı. Reklamcı olmak böyle bir şey işte. :)

Canım Özlem'cim seni çok seviyorum.

Hiç yorum yok:

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...