3 Ağustos 2007

Marine Tavuk

Yaprak boyarken resimlediğim, canım arkadaşım Özlem, eylül ayında evleneceğinden, sürekli diyette.

Geçen gelişinde, onun için pişirdiğim diyet ama lezzetli tavuğun tarifini ekleyeyim şimdi de...

Malzemeler:
4 adet kalçalı tavuk but
3 adet patates
3 adet havuç
20 adet mantar
1 su bardağı yoğurt
1 adet soğan
4 diş sarımsak (havanda dövülmüş)
1 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
Pişirirken kullanmak için; 2 adet fırın torbası ve klipsi

Yapılışı:
-Soğanı rendeleyip, tel süzgeçten geçirin ve suyunu kullanmak üzere ayırın. (Posası kullanılmayacak)
-Bir kaba, yoğurt, soğan suyu, limon suyu, zeytinyağı, tuz, sarımsak ve tüm baharatları koyun. Karıştırın. Yıkadığınız tavuk butlarını, bu karışıma bulayın. Üzerini streç film ile kaplayıp, buzdolabına koyun. 1 gece bu şekilde bekletin.
-Mantarları ovarak temizleyin, yıkayın. Patatesleri, havuçları soyup, iri küpler halinde doğrayın ve yıkayın. Sularını süzdürün.
-Tavukları ikişer ikişer fırın torbalarına koyun.
-Kalan karışıma, süzülen sebzeleri ekleyip, karıştırın. Sebzeleri kalan sosla beraber torbalara paylaştırın.
-Torbaların klipsini kapatın ve üzerinde bıçakla ikişer santimetrelik kesikler açın.
-200 dereceye önceden ısıttığınız fırınınıza verin. 70-80 dakika kadar pişirin. Tavuğunuza göre pişme süresi değişebileceğinden, fırından almadan önce, yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edin.

Afiyet Olsun.

2 yorum:

sadiye dedi ki...

inan tavuk tabağın içinde çok güzel durmuş. Asilce yer edinmiş kendine. Bir dahaki sefere tavuk pişirince beni de çağır. Eşim yemediği için bende tek başıma yemiyorum da...
ellerine sağlık.

ebruakin dedi ki...

Selamlar Sadiye'cim,
Çok teşekkür ederim.
Bunu tek porsiyon olarak da hazırlayabilirsin.
Seviyorsan eşin yüzünden mahrum kalma bence. :)
Öpüyorum.
Sevgiler...