25 Mart 2008

Thalia (Marimar) Diyeti



















Sabah Gazetesi / Bahar Diyetleri 7

Bizde "motive etmek" artık farklı anlamlarda kullanılıyor olsa da, Amerika'da motive eden kitaplara ve yayınlara olan ilgi her geçen gün giderek artıyor. Kanseri yenen, depresyonu alt eden, kilo veren, vücudunu forma sokan birçok kişi, başarı hikayelerini kitaplarda topluyor. Ve bu kitap kısa sürede " en çok satanlar" listelerinin baş köşesine yerleşiyor ve yüzbinlerce okura ulaşıyor.

Marimar dizisinin genç ve güzel yıldızı, Latin müziğinin en iyi seslerinden Thalia'nın sırrı da işte böyle bir kitap... Pek çoğumuz gibi yediklerine dikkat etmediğinde hemen kilo almaya başladığını söyleyen Thalia, okuduğu bir kitaptan etkilenerek yaşam tarzını değiştirmiş. Kitapta yer alan önerileri uygulayarak kısa sürede üstelik hiç zorlanmadan kilo veren Marimar, artık bu kitap yanında olmadan hiçbir yere gitmiyormuş!

Her kadın gibi tatlıyı çok sevdiğini söyleyen Thalia, bu diyetin kilo verme aşaması olan ilk bölümünde hayli zorlandığını itiraf ediyor. Ancak istediği kiloya ulaştıktan sonra bunu korumanın hiç de zor olmadığını görünce doğru yolda olduğunu anlamış.

Thalia'nın bu diyeti uygulayacak olanlara bir tavsiyesi var: Kilo verdikten sonra asla hemen eskisi gibi yemeye başlamayın!

Peki kitapta neler anlatılıyor? Ünlü Amerikalı TV yıldızı Suzanne Somers tarafından yazılan bu kitap, tüm kadınların ve erkeklerin hayatını değiştirecek, zayıflatacak öneriler içeriyor. İşte Marimar'ın uyguladığı bu diyetin ana hatları.

Niçin Kilo Alıyoruz?

Defalarca diyete başladınız. Günlerce açlık çektiniz ve kilo verdiniz. Ama diyeti bırakır bırakmaz, verdiğiniz kiloların yüzde 95'ini geri aldınız. O halde bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz demektir. Bu, tümüyle metabolizmanızla ilgili. Bazı şanslı insanlar, doğal olarak hızlı bir metabolizmaya sahiptirler. İstediklerini yiyip, zayıf kalmayı başarabilirler.

Bazılarınınsa metabolizması yavaştır; kuş kadar yerler ama yediklerini yakamadıkları için kilo alırlar. Peki metabolizmayı değiştirmek mümkün mü? Tabii ki! Sürekli başlayıp, bıraktığınız yo-yo diyetler metabolizmanızı değiştirebilir, ancak kötü yönde! Bilinçsizce diyet yapmak, metabolizmayı olduğundan daha da yavaşlatır.

Kilo vermek için kalori alımını azaltırız. Ancak insan vücudu her ortama çok kolay adapte olabilen bir makine gibidir. Vücuda giren kalori miktarı azaldıkça bir süre sonra metabolizma yavaşlar, ileride enerjisiz kalmamak için, yağ depolarını daha dikkatli kullanmaya başlar. İşte bu noktada kilo verme aşaması durur.

Diyetinize sonuna kadar sadık kalsanız da kilo veremezsiniz. Bu aşamada pek çok kişi "artık olmuyor" diyerek diyeti bırakır ve eskisi gibi yemeye başlar.

İşte bu, kendinize yapabileceğiniz en kötü şey. Çünkü metabolizmanız diyete başladığınız dönemdekinden daha yavaştır. Alıştığınızdan daha az kalori almanız gerekirken, daha fazlasını alınca, diyetle verdiğiniz kiloları, hatta biraz daha fazlasını kısa zamanda geri almanız son derece doğaldır.

Nasıl Kilo Verilir?
Thalia'nın kısa sürede üstelik açlık çekmeden istediği kiloya ulaşmasını sağlayan diyetin mantığı çok açık; ne yediğinizi bileceksiniz.

Bu diyetin ilk bölümü kilo vermeyi amaçlıyor. İkinci bölümse verilen kilonun korunmasını sağlıyor. Makarnadan ete kadar birçok yiyecekten mahrum kalmıyorsunuz. Yediklerinizden memnun olduğunuz için kendinizi diyette gibi hissetmiyorsunuz. Enerji kaybetmiyor, yorgunluk hissetmiyorsunuz.

Vücudunuz yeni beslenme programına alıştıkça, kilo vermeye başlıyorsunuz. Bu programı uygulayan bazı insanlar ilk birkaç haftada 5-6 kilo verdiklerini söylerken, programı uygulayan Thalia, daha uzun sürede sonuca ulaşabilmiş. Sabırlı olun. Herkesin metabolizması, vücudunun işleyişi farklıdır.

Bu sistemin bir diğer özelliği, yemeklerden sonraki ağırlık hissinden ve bağırsaklardaki rahatsızlıktan kurtarıyor olması. Çünkü besinleri ayırarak yeme ve böylelikle hazmı kolaylaştırma mantığına dayanıyor.

Diyetin İlkeleri

Bu diyetin ilk bölümünün çok önemli üç adımı var:

1-Yiyeceklerin bazılarını hayatınızdan çıkarıyorsunuz.
2-Bazılarını ayırıyorsunuz.
3-Bazılarını birleştiriyorsunuz.

Yaşamınızdan çıkarmanız gereken yiyecekler listesi pek de uzun değil aslında: Şekerler, beyaz unla yapılmış tüm hamur işleri, patates, kafein ve alkol.

Geri kalan yiyecekler ise 4 gruba ayrılıyor:
>Proteinler ve Yağlar: Et, kümes hayvanları, balık, yumurta, sıvıyağ, margarin ve peynir.
>Sebzeler: Enginardan bibere kadar tüm taze sebzeleri içeriyor.
>Karbonhidratlar: Makarna, tahıllar, ekmek, baklagiller ve yağsız süt ürünleri.
>Meyveler: Elmadan portakala tüm taze meyveler.

Bu gıdalardan doyuncaya kadar yemekte serbestsiniz. Ancak önemli olan bu gıdaları gün içinde birbirleriyle doğru kombine etmek.

Aşağıda, yukarıda adı geçen gruplara ait yiyeceklerin daha geniş listesini bulabilirsiniz.

Bu Diyetin 7 Temel Adımı

1-Diyetin kilo verme aşamasında, yaşamınızdan çıkarmanız gereken yiyecekleri gerçekten ÇIKARIN.
2-Meyveyi tek başına, aç karnına yiyin.
3-Protein ve yağ grubunu sebzelerle birlikte yiyin.
4-Karbonhidratları sebzelerle ve yağsız olarak yiyin.
5-Protein ve yağları karbonhidratlardan ayırın.
6-Protein ve yağlardan oluşan bir öğünün ardından karbonhidrat içeren bir öğüne geçecekseniz, ya da tam tersi, en az üç saat bekleyin.
7-Asla öğün atlamayın. Günde üç öğün yiyin. Ve doyuncaya kadar yiyin.

Bunu bir örnekle açıklayabiliriz: Bir öğünde koca bir tabak sebzeli kepekli makarna ve kepekli ekmek yiyebilirsiniz. (Çünkü karbonhidrat ile sebzeyi birleştirebilirsiniz.) Ancak makarnaya yağ, et ya da peynir ekleyemezsiniz. (Çünkü bu kez karbonhidrata protein ve yağ karıştırmış olursunuz ki bu diyete göre bu kombinasyon YASAK!)

Ya da protein / yağ grubuyla sebze grubunu karıştırarak, tereyağlı balık ve sebze yiyebilirsiniz. Ancak bunun yanında asla ekmek, pilav ya da makarna yiyemezsiniz.

Pretein / yağ grubundaki tüm yiyecekler birlikte ve sebzelerle kombine edilerek yenilebilir.

Sebze grubundaki tüm yiyecekler birlikte yenilebilir. Sebze kolaylıkla sindirilebildiği için protein / yağ grubuyla da, karbonhidrat grubuyla da birlikte yenilebilir.

Meyve grubundaki tüm yiyecekler birlikte yenilebilir. Ancak meyve deyip de geçmeyin. Bu konuda dikkat etmek gereken birkaç nokta var:
>Meyveyi aç karnına yiyin.
>Meyveyi tek başına yiyin. 20 dakika sonra bunu karbonhidratlı bir yiyecek takip etsin. (Bu 20 dakikalık süre zarfında meyve sindirilmeye başlanır ve midenizde hiçbir sorun yaşamazsınız.)
>Meyvenin üzerine protein / yağ grubuna dahil bir yiyecek yemek için 1 saat bekleyin.
>Arada ya da tatlı olarak meyve yemek istiyorsanız, sindirim sorunlarıyla karşılaşmamak için son öğünün ardından 2 saat beklemelisiniz.

7 adım. Hepsi bu kadar basit. Gördüğünüz gibi ne kalori hesabı, ne gram hesabı yapılıyor. Sadece bazı yiyecekleri yaşamınızdan çıkarmanız, bazılarını aynı öğünde yememeniz ve bazılarını birlikte yemeniz yeterli.

Bu diyeti uygularken yaşamınızdan çıkarmanız gerekenler:
>Beyaz şeker
>Esmer şeker
>Bal
>Her türlü şurup
>Havuç
>Fruktoz
>Un
>Beyaz pirinç
>Patates
>Muz
>Fındık
>Zeytin
>Ciğer
>Avokado
>Hindistan cevizi
>Mısır
>Tam ve az yağlı süt
>Kahve
>Çay
>Kafeinli soğuk içecekler
>Kakao
>Bira
>Sert içkiler
>Şarap

Not: Havuç, ne yazık ki içerdiği yüksek oranda şeker nedeniyle bu gruba giriyor. Havuçta bulunan A vitaminini şeftali ve kayısıdan, betakaroteni ise kayısı ve brokoliden alabilirsiniz.
Yiyecekleri satın alırken "içindekiler" kısmını dikkatlice okuyun. İçinde fruktoz yani meyve şekeri bulunan gıdalar çoğu kez sağlıklı ve şeker hastalarına uygun ürünler olarak satılırlar. Ancak fruktozdan uzak durmaya özen gösterin. Ve unutmayın ki domates püresinde ve soslarda da fruktoz bulunabilir.















Vücudumuz için gerekli besin grupları:

Protein ve Yağlar:
>Her çeşit peynir
>Tereyağı
>Yumurta
>Krema
>Margarin
>Mayonez
>Her çeşit balık ve deniz mahsülü
>Beyaz ve kırmızı et
>Kümes hayvanları
>Birkisel yağlar
>Zeytinyağı

Karbonhidratlar:
>Fasülye
>Bakla
>Mercimek, bezelye... kısacası her türlü baklagil
>Tahıl ürünleri ve bunlarla üretilen her türlü ekmek, makarna (Diyetimizde sadece kepekli olanlar tercih edilecek.)
>Hardal
>Yağsız süt ve süt ürünleri (Peynir, yoğurt gibi)

Sebze ve Meyveler:
>Bu gruba her türlü taze sebze ve meyve giriyor.




















Henüz kafanızda somut bir fikir canlanmadıysa, vereceğimiz 1 haftalık örnek menüye göz atın.

1 Haftalık Menü
Pazar
09.00 Kahvaltı Protein / Yağ ve Sebze
Peynirli Omlet
Yanında dilediğiniz teze sebzeyle birlikte (domates, biber, salatalık, kabak...)
Kafeinsiz Kahve

13.00 Öğle Karbonhidrat ve Sebze

Domates ve fesleğen soslu kepekli makarna












Domates, salatalık salatası (çoban salata)
Sadece limon, tuz ve karabiber ile tatlandırabilirsiniz. Zeytinyağı kesinlikle kullanılmayacak. (Fotoğraf daha önce yaptığım çoban salataya ait. Üzerindeki zeytinler sizi yanıltmasın. Bu diyette zeytin yenilmemesi gerekiyor.)












Bitki ya da meyve çayı

16.00 Ara Öğün Meyve
2 adet portakal
1 su bardağı su ve 1 adet limonun suyu ile hazırlayacağınız şekersiz limonata

19.00 Akşam Protein / Yağ ve Sebze
Mantarlı piliç ızgara
Izgara sebze
Marul salatası (Zeytinyağı ile tatlandırabilirsiniz)











Kafeinsiz kahve

Pazartesi
07.00 Kahvaltı Öncesi Meyve
Şeftali, çilek, kivi ve portakal suyuyla yapacağınız meyveli smoothie (Muz hariç elinizdeki diğer mevsim meyvelerini de kullanabilirsiniz. Tarifi için dergi sayfalarının fotoğraflarının üzerine tıklayabilirsiniz.)

07.20 Kahvaltı Karbonhidrat
Yağsız peynir ve kepekli ekmekle yapılmış bir tost











Kafeinsiz Kahve

10.00 Ara Öğün Meyve
Elma

13.00 Öğle Protein / Yağ ve Sebze
Maydanoz ve limon suyu ile tatlandırılmış yağda kızartılmış karides
Izgara tavuklu salata

16.00 Ara Öğün Karbonhidrat
Kepekli Kraker

19.30 Akşam Protein / Yağ ve Sebze
Tavuk suyuna sebze çorbası (pirinç, şehriye, patates, havuç kullanmayın)
Balzamik soslu salata (Tarifi için dergi sayfalarının fotoğraflarının üzerine tıklayabilirsiniz.)


Salı
07.00 Kahvaltı Öncesi Meyve
1 bardak taze ananas suyu, çilek ve karpuz

07.20 Kahvaltı Karbonhidrat
Yağsız süt katılmış bir kase müsli

13.00 Öğle Protein / Yağ ve Sebze
Peynir soslu salata
Izgara biber, kabak ve soğan garnitürlü ızgara tavuk göğsü

19.00 Akşam Karbonhidrat ve Sebze
Soya soslu sebzeli pilav (brokoli, kırmızı biber, kabak...)
Yağsız yoğurt soslu salata

21.00 Gece Tatlı
Limonlu sorbe (Bir miktar şekersiz tatlandırıcı ile tatlandırılmış ve dondurulmuş limon suyu)
Meyve


Çarşamba
07.00 Kahvaltı Öncesi Meyve
Kavun

07.20 Kahvaltı Öncesi Karbonhidrat
Kafeinsiz kahveyle tatlandırılmış 1 fincan yağsız süt

09.00 Kahvaltı Karbonhidrat
Yağsız peynir ve kepekli ekmekle yapılmış tost

14.00 Öğle Protein / Yağ ve Sebze
Domatesli, peynirli ızgara tavuk salatası

18.00 Akşam Protein / Yağ ve Sebze
Acılı tavuk ızgara
Izgara biber
Parmesan peynirli, rokalı salata

21.00 Gece Protein / Yağ
1 dilim çedar peyniri


Perşembe
07.00 Kahvaltı Protein / Yağ
Hindi sosisli omlet
Kafeinsiz kahve

13.00 Öğle
Protein / Yağ ve Sebze
İçinde et ve peynir bulunan karışık salata

16.00 Ara Öğün Karbonhidrat
Yağsız peynir ve kepekli ekmekle yapılmış tost

19.30 Akşam Protein / Yağ ve Sebze
Domates soslu balık
Mayonezli enginar (Tarifi için dergi sayfalarının fotoğraflarının üzerine tıklayabilirsiniz.)

21.30 Gece Meyve
Ahududu sorbe (Ahududuları su ilavesiyle hafifçe yumuşayıncaya kadar haşlayın. Püre haline getirin. Suyuyla birlikte dondurun. Şeker yerine tatlandırıcı kullanın.)


Cuma
07.00 Kahvaltı Öncesi Meyve
Kivi

09.30 Kahvaltı
Karbonhidrat
Yağsız süt katılmış bir kase müsli

12.30 Öğle
Protein / Yağ ve Sebze
Karışık salata (marul, peynir, hindi, domates, soğan, yumurta, zeytinyağı)

18.00 Akşam Protein / Yağ ve Sebze
Rokfor soslu yeşil salata
Patlıcanlı ızgara tavuk
Cheesecake (Tarifi için dergi sayfalarının fotoğraflarının üzerine tıklayabilirsiniz.)


Cumartesi
09.00 Kahvaltı Öncesi Meyve
Meyveli smoothie

09.20 Kahvaltı Karbonhidrat
Yağsız süt katılmış bir kase müsli
Kafeinsiz kahve veya cappuccino ile tatlandırılmış 1 fincan yağsız süt

13.00 Öğle Karbonhidrat ve Sebze
Sebzeli ve yağsız peynirli sandviç (Tarifi için dergi sayfalarının fotoğraflarının üzerine tıklayabilirsiniz.)
Izgara sebze

18.30 Akşam Protein / Yağ ve Sebze
Taze otlu ızgara tavuk pirzola
Izgara kabak ve patlıcan
Enginarlı yeşil salata

20.30 Gece Meyve
Portakal

En Çok Sorulan Sorular

Bu diyeti uygulamak çok basit. Restoranda ya da bir arkadaş davetinde bile diyetinizi bozmadan yemek yemenin keyfini çıkarabilirsiniz. Ancak yine de akla bazı sorular gelebilir. İşte en çok sorulan sorular.

1-Protein / yağ içeren menüden mi, yoksa karbonhidrat içeren menüden mi daha çok yemeliyim?
Sadece bu diyette değil, uygulanan tüm diyetlerde, ne kadar az karbonhidrat yerseniz o kadar çok kilo verebiliyorsunuz. Ama bu, karbonhidratı tümüyle sofralardan uzaklaştırmak anlamına gelmiyor. Zira dengeli beslenme piramidinin tabanını, yani en geniş bölümünü karbonhidratlar oluşturuyor. Yani kilo vermek uğruna karbonhidratı tümüyle kesmek hiç doğru olmayacaktır.
Marimar'ın seçimi ise güne meyve ve karbonhidrat ikilisi ile başlamak. Öğle yemeğinde ise, protein / yağ ve sebze ya da karbonhidrat ve sebze menülerini, her gün dönüşümlü olarak yemeyi tercih ediyor.
Yani bir öğle yemeğinde proteine ağırlık vermişse, ertesi gün bu hakkını karbonhidrattan yana kullanıyor.
Akşam yemeğinde ise gece çok fazla enerjiye ihtiyaç duymadığı günlerde, proteinli menüleri tercih ediyor.
Ancak başında da dediğimiz gibi herkesin bünyesi farklı. Bazıları karbonhidratı diğerlerinden daha hızlı yakıp, tüketebilirken, bazıları için bu daha zor olabilir.
Sonuçta herkes kendi bünyesini daha iyi tanıdığından bir süre sonra tercihlerini buna göre belirlemeye başlayabilir.
Protein ağırlıklı besleniyorsanız, bu kez de yağ alımına dikkat etmeniz gerekiyor. Çok fazla yağ tüketimi hızlı kilo vermenin yavaşlamasına sebep olabilir.

2-Yağ yemeyi tümüyle kesmeden kilo verilebilir mi?
Kombinasyonları doğru biçimde yaptığınız ve yağ tüketimini abartmadığınız takdirde, yağ, şişmanlamanıza sebep olmayacaktır. Yağla birlikte karbonhidratlı yiyecekler yediğinizdeyse, sindirim zorlaşacaktır. Abartmamak koşuluyla yağ serbest.
Peki ya kolesterol?
Tereyağı ve et gibi hayvansal gıdalar genellikle yüksek oranda kolesterol içerirler ve az miktarda yenmelidirler. Ancak bu diyet programında dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Örneğin haftalık diyet menümüzde peynirli omlet var. "Doyuncaya kadar yiyin" denilen bu diyette, 6 yumurtadan omlet yapıp, bir kangal sucuk yiyip, yanında da peynir soslu brokoli "atıştırıp", hiç karbonhidrat almadığınız için kilo verebilirsiniz. Ama kolesterol seviyenizin ne kadar yükselebileceğini tahmin edebiliyor musunuz?
Verdiğimiz bu örnek, bu diyet programının doğru uygulanmadığını gösteriyor. Çünkü bu programın temeli, her türlü besinleri tüketmek, ancak karıştırmamak. Yağsız beyaz ette ve doymamış sıvıyağda daha az kolesterol olduğunu unutmayın.

3-Öğün atlarsam ne olur?
Sakın bunu yapmayın! Evde ya da bir restoranda yemek yerken asla öğün atlamamaya özen gösterin. Tüm beslenme uzmanları, " kahvaltı günün en önemli öğünüdür" derken yanılıyor olamazlar. Şöyle düşünün: Sabah uyandığınızda ortalama 8-10 saat önce yemek yemiş oluyorsunuz. Kahvaltıyı atlayıp, öğle yemeğine kadar hiçbir şey yemediğiniz takdirde, öğle yemeğine kadar yaklaşık 12-14 saat vücudunuza hiçbir besin girmemiş demektir. Yemek yediğinizde, vücudunuzun doğal içgüdüleri devreye girer. Bir daha ne zaman yemek yiyeceğinizi bilmediğinden savunmaya geçer ve yemeği sindirme işlemini aksatır. Bu nedenle günde en az üç öğün yiyin. Ya da üç öğünü altı küçük öğüne bölün.

4-Kahvemi mutlaka sütlü içerim. Bu diyetimi etkiler mi?
Bildiğiniz gibi yağlı ve yarım yağlı süt, bu programın birinci adımı olan kilo verme aşamasında hayatınızdan çıkarılması gereken besinler arasında yer alıyorlar. Bu dönemde yağsız süt içebilirsiniz. İçinde yağ bulunmadığı için yağsız süt, karbonhidrat grubunda yer almaktadır. Bu nedenle kafeinsiz kahvenize yağsız süt katabilirsiniz. Ancak tabii sütlü kahve içerken, karbonhidrat menüsü ya da karbonhidrat ve sebze menüsü yiyor olmanız gerektiğini unutmayın. Ancak protein / yağ ya da protein / yağ ve sebze menüsü yiyorsanız, içinde karbonhidrat olduğundan ötürü sütlü kahve içemezsiniz. Şimdi söyleyeceklerimiz size garip gelebilir ama protein / yağ menüsü yediğinizdeyse kafeinsiz kahvenize krema katabilirsiniz. Çünkü krema proteinden daha kolay sindirilebilir.

5-Makarnaya bayılırım! Ama gördüğüm kadarıyla kilo verme aşaması olan birinci dönemde makarna yiyemiyoruz. Ne yapabilirim?
Birinci aşamada makarnayı yaşamınızdan tümüyle çıkarmanız değil, makarna yerken bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle beyaz undan yapılan değil, kepekli undan yapılan makarnayı tercih etmelisiniz. Ve hazırlayacağınız domates sosunda asla yağ, tereyağı, margarin, sıvı yağ ya da peynir olmamalı. Bunun yerine soğanlı, sarımsaklı, domatesli, sebzeli, otlu ve soya soslu bir makarna sosunu deneyin.

6-Diyet yaparken tatlı yememeye dayanamıyorum. Kilo verme aşamasında bu konuda ne yapabilirim?
Eğer çok fazla tatlı yeme alışkanlığınız varsa, kilo verme aşamasında zor anlar yaşayabilirsiniz. Doğal bir şeker kaynağı olan meyveler bu dönemde imdadınıza yetişecektir. Tatlandırıcı ile hazırlanan sorbe önerimiz ve şekersiz cheesecake tarifimiz hoşunuza gidecektir. Bu konuda dikkat etmeniz gereken en önemli şey, meyveyi öğünlerden en az iki saat sonra yemek.

7-Akşam yemeği için bir yere davetliysem ne yapmalıyım?
Yeni beslenme tarzınızdan ve verdiğiniz kilolardan memnun kalacağınız için bunları arkadaşlarınızla paylaşmaktan büyük keyif alacaksınız. Eğer bu küçük sırrınızı kimseyle paylaşmak istemiyorsanız, onların anlamayacağı küçük "hileler" yapabilirsiniz. Örneğin ekmek sepetinden bir dilim ekmek alın ve ikiye ayırın. Kimse ekmek yemediğinizi fark etmeyecektir. Salata her menüye uyum sağladığı için rahatlıkla yiyebilirsiniz. Sadece mısır, havuç ve patatesleri ayırmayı unutmayın. Katıldığınız davetteki ana yemek muhtemelen yanında sebze, patates ve pilavla sunulan et ya da balık olacaktır. Pilav veya patatese dokunmayın yeter! Tek sorun ana yemek olarak soslu makarna sunulması! Hayır diyemediğiniz takdirde sadece küçük bir porsiyon yiyin ve ertesi gün kaldığınız yerden devam edin. Tatlı servisine gelince... Pek çok ev sahibi tatlı yememenizi anlayışla karşılayacaktır. Ancak çok fazla ısrar edildiği takdirde bir kaşık alıp tadına bakın ve iltifatlarınızı eksik etmeyin.

Not: Bu kitapçığı hazırlayan Özlem Akalan, Nilay Çınar, Nigar Yeni'ye kendi adıma çok teşekkür ederim. Doyarak da kilo verilebileceğini bize göstermiş oldular.
Yazıda adı geçen kitap ülkemizde yayımlanmadığından bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedim. Dilerim sizin de işinize yarar.

6 yorum:

cincinsfikirli dedi ki...

Ebru, ya bu kadar olmaz, kalp kalbe karşıymış. biraz evvel sütlü nescafemi almış c.tesi günkü hürriyeti okuyordum. keyfe bak..bugün salı oldu ama ben anca c.tesi günkü gazetedeyim:)
diyetlerde in ve outları sıralamış osman müftüoğlu...amma değişmiş herşey..ben taa eskilerde kalmışım ondan da kilom artmış gitmiş, hahahaaa..neyse moralim bozulmuştu bir de senin yazın tuz biber ekti. ben böyle diyetler yaparken hep kilo alıyorum, kuralların stresi beni pek sıkıyor, 3.günün sonunda cozutuyorum.. yıllarca yaptığım denemelerde gördüm ki bana yarayan tek şey akşam 6dan sonra bişi yememek..ama eşim geç geliyor ve ben en son 6da yemek yiyip akşam yemeyeceğim diyip bir de onunla yiyorum..acaba ondan mı kilo alıyorum diyetteyken:(

Adsız dedi ki...

Canımcım hepimizin(istisnalar hariç) diyete ihtiyacı olduğu halde nedense bir türlü yapamıyoruz.acaba yemek yapmasak daha mı kolay olur? :))

yapınca yiyor insan valla kaçışı yok :)
ya bu arada tam pastanın tarifini yazıyordum blogcu kafayı oynattı.uzun zamandır sorunsuzdu,nazar değdi sanırım :)

Damak Tadı dedi ki...

Ebru;ne güzel açıklamışsın ayrıntıları ile..)Keşke yazmış olduğun gibi yaşam felsefemizi değiştirip sebze ve meyve ağırlıklı olarak beslensek..))Bildiğimiz ama ertelediğimiz yaşam felsefesine dönebilsek..)

Tekrar tekrar teşekkürler Ebru'cuğum..

Sevgilerle..

Adsız dedi ki...

yazınız için tşkler http://thaliakardeslig2.blogcu.com/

Unknown dedi ki...

Merhabalar,

Diyet benim damak zevkim ve beslenme aliskanliklarima göre gayet uygulunabilir gorunuyor. Cok tesekkurler emeginiz icin. yalniz benim aklima takilan bir soru var, sayet yazilmista gozden kacirmissam mazur gorun. Sekersiz dahi olsa çay bu diyete aykiri mi? Ben bir cay koligim ve senelerdir sekersiz iciyorum. Herseyden once bunu bilmeye ihtiyacim var bir diyete baslamadan once.

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Maalesef çay bu diyette tüketmemeniz gerekenler listesinde.
Benim de bu diyeti uzun süre uygulayamama nedenim çay olmuştu.
Ben de çaykolik denebilecek kadar çok içiyorum. :(

Çay içilmeme nedeni şekerden değil içindeki teinden kaynaklanıyor. Kahve içmek isterseniz de kafeinsiz çeşidini seçmelisiniz.

Denerseniz kolay gelsin.

Biliyorsunuzdur mutlaka ama karbonhidrat diyeti uygulanması daha kolay bir diyet. Onu deneyin isterseniz.

http://ebruakin.blogspot.com/2008/03/karbonhidrat-diyeti-yeizayfla.html

Saygılar...

Karbonhidrat Diyeti (Ye+İç=Zayıfla)

Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...