16 Mart 2009

Sodalı Börek



Malzemeler:
5 adet yufka
3 adet yumurta
1 şişe soda (200 ml)
1 çay bardağı sıvı yağ

İçi için; beyaz peynir veya istediğiniz herhangibir iç malzemesi
Üzeri için; 1 yumurta, çörek otu

Yapılışı:
-Bir kasede yumurta, soda ve sıvıyağı karıştırın.
-Tepsinizi yağlayın.
-Yufkalardan birini tepsinize, kenarlardan taşacak şekilde yayın. Yufkalarınızın yarısını, elinizle parçalayarak tepsinize dizin. Her katın arasına, 3 çorba kaşığı kadar harçtan gezdirin.
-En ortasına, iç malzemesini yayın.
-Kalan yufkaları da aynı şekilde, aralarına harç sürerek, tepsiye yerleştirin. (Harçtan 4 yemek kaşığı kadarını ayırın.) Bütün yufkalar bitince, kenarlarını da üzerine katlayın.
-Ayırdığınız 4 kaşık harca 1 yumurtayı kırın, çatalla çırpın. Harçlı yumurtayı üzerine döküp, her tarafına iyice yayılmasını sağlayın.
-Vaktiniz varsa bir gece, yoksa birkaç saat üzerini kapatarak buzdolabında dinlendirin.
-Fırına vermeden önce çörekotu serpin.
-Daha önceden 200 dereceye ısıttığınız fırına verin ve üzeri kızarana kadar, 30-40 dakika pişirin.
-Böreğinizin içinde bol yumurta olduğundan çabuk bozulabilir. Hemen tüketmeyecekseniz buzdolabında muhafaza edin. Servis ederken mutlaka ısıtın.

Afiyet Olsun.

4 yorum:

Papatya Prenses dedi ki...

Maşallah su böreği gibi! Dilim resmen ye beni diyor:)
Ellerine sağlık canım..

tatesal dedi ki...

CANIM SELAMLAR,İZLEME AYARLARIN KAPALI OLDUĞUNDAN SENİ RSS ADRESİNDEN EKLEDİM...BÖREK HARİKA GÖRÜNÜYOR.bENİM BEKARLIK SOYADIMDA AKIN İDİ....EŞİNİN SOYADI SANIRIM...GÖRÜŞMEK ÜZERE BENDE BEKLERİM..

Adsız dedi ki...

Abla merhaba ben 18 yaşındayım bu böreği ilk kez yapıcam da yufkalarınızın yarısını parçalayarak tepsiye dizin derken ne demek istedin anlamadım :)

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Yufkanızı avuç içi büyüklüğünde parçalara ayırmanız kastediliyor.
Kolay gelsin. :)