31 Mart 2009

Kuru Kayısılı Kek ve Kurutulmuş Meyveler Etkinliği

kurutulmus meyveler

Ne zamandır etkinliklere katılmıyordum. Burcu'cuğumun bloğunda görünce eski bir tarifimle, Sarıkuş Seher Hanım'ın ev sahipliğini yaptığı "Kurutulmuş Meyveler" etkinliğine katılmak istedim.



















Malzemeler:
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından 1 parmak az mısırözü yağı
1 orta boy yeşil elma
1 avuç kuru kayısı (10 adet)
1 avuç çeviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Ayrıca 1 tatlı kaşığı un
3 yumurta




Yapılışı:
-Elmaların kabuklarını soyun ve minik küpler halinde doğrayın.
-Bir kasede 1 tatlı kaşığı un, 1 tatlı kaşığı tarçın ve bıçakla iri iri doğradığınız cevizleri karıştırın ve bekletin.
-Diğer bir kaseye kuru kayısıları koyup, üzerine sıcak su dökün. 10 dakika bekletin. Sürenin sonunda kayısıları süzüp, yine küp küp doğrayın.
-Çırpma kabında yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın. Sıvı yağı ekleyip, biraz daha çırpın.
-Sonra küçük doğradığınız elmaları ve kuru kayısıları ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırın.
-Unu ayrı bir kaba eleyin. Yumurtalı karışıma yine tahta kaşıkla karıştırarak ekleyin.
-En son tarçınlı cevizi karışıma ekleyin. Kısaca karıştırın.
-20 cm kelepçeli kalıbınızın kenarlarını margarin ile yağlayın, altının büyüklüğünde kestiğiniz yağlı kağıdı, tabanına yayın.
Silikon kalıp da kullanabilirsiniz.
-180 dereceye daha önce ısıttığınız fırına verin. 40-50 dakika kadar pişirin. Fırından almadan önce bıçağı kekin ortasına batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Bıçak temiz çıkıyorsa pişmiştir. Kek harcı bulaşmış çıkıyorsa biraz daha pişirilmelidir.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: