19 Mart 2009

Patates Yemeği



Malzemeler:
1 kg patates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası (varsa)
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

Yapılışı:
-Soğanı ve sarımsağı soyun. Soğanı ince küpler halinde, sarımsağı da minik minik doğrayın. Tencereye alıp sıvı yağ ile sararıncaya kadar kavurun.
-Salçaları ekleyip 2 dakika pişirin. Toz şekeri ekleyin.
-Rendeleyip, kabuklarını attığınız domatesleri ekleyin. 5 dakika, domatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
-Kabuklarını soyduğunuz ve küp küp doğradığınız patatesleri tencereye ekleyip 8-10 dakika kavurun.
-Sonra 3 su bardağı sıcak su ve tuzunu ekleyin. Kaynayınca altını kısıp, kapağı yarı kapalı olacak şekilde patatesler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 35 dakika pişirin.

Afiyet Olsun.

4 yorum:

Papatya Prenses dedi ki...

Çok severim patates yemeğini:) Yanında da turşu mımm:)
Ellerine sağlık canım..

Nurten dedi ki...

Ba-yı-lı-rım ben bunaaa :) karnım acıktı... Ebru hanım bu saatte mutfağa girersem sebebi sizsiniz :)))) Ellerinize sağlık, gerçekten çok iştah açıcı görünüyor :)

Kon-Tiki (Ashley) dedi ki...

Az sonra bu tarif üzerinden yapacağım annem için.Ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

patates yemeginiz çok lezzetli görüküyor bende şimdi yapıcam şimdiden ellerinize saglık..