31 Mart 2009

Limonlu Bisküvi



Limonlu, az şekerli, kıtır kıtır bir bisküvi hoşunuza giderse bu tarif sizin için...

Malzemeler:
250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
2 adet limonun kabuğunun rendesi (rendenin en ince kısmıyla)
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (Ben 3,5 su bardağı kullandım)

Yapılışı:
-Tereyağını veya margarini mikser ile çırparak krema kıvamına getirin. Yumurtayı, vanilyayı, limon kabuğu rendesini ve pudra şekerini de ekleyip çırpmaya devam edin.
-Daha sonra elediğiniz ununuzu elinizle bu karışıma yedirerek yoğurmaya başlayın. Unu azar azar ekleyin. Ele yapışmayan, toparlanan bir hamur elde edin. Ununu çok koyarsanız bisküviniz sertleşir, az koyarsanız da çok yağlı olup yayılır. O yüzden aldığı kadar un denilen tarifleri denerken mutlaka bir risk almış oluyorsunuz. (Bu nedenle doğru kıvamı bulmak için 5 kez denediğim bir un kurabiyesi tarifi de olmuştu. :))
-Hamuru istenilen kıvama geldiğinde bir streç film ile sarıp, buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Sürenin sonunda hamurunuzu merdane ile yağlı kağıt üzerinde veya tezgahı hafif unlayarak yarım santimetre kalınlığında açın. Dilediğiniz kalıpla parçalar kesip, bir spatula yardımı ile yağlı kağıt serili tepsinize alın.
-Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırına verip 20 dakika kadar fazla karartmadan pişirin.

Not: Bisküvilerin tadını az bulduysanız ılıkken üzerine pudra şekeri serpebilir veya içindeki pudra şekeri miktarını 2 bardağa çıkarabilirsiniz. Ancak pudra şekerini artırırsanız, un miktarını azaltmanız gerekeceğini unutmayın.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: