10 Mart 2009
Hindistan Cevizli Keşkül
Malzemeler:
2 su bardağı süt (500 ml)
1 dolu dolu yemek kaşığı nişasta
1 dolu dolu yemek kaşığı pirinç unu
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
3/4 su bardağı toz şeker (Bir su bardağından iki parmak az)
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Üzerini süslemek için; toz fıstık ve hindistan cevizi
Yapılışı:
-Bütün malzemeyi bir tencereye alın. Orta ateşte tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, yine karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin.
-Üzerindeki kabarcıkların olması için 30-40 cm yukarıdan, tencereden kaselere dökün.
-Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutun.
-Servis ederken üzerine toz fıstık ve hindistan cevizi serpin.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Karbonhidrat Diyeti (Ye+İç=Zayıfla)
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Bu tarifimin çok kolay ve lezzetli olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Tadı profiterolü de andırıyor, Saray Muhallebicileri'nin,...
3 yorum:
hmm,, ellerın dert gormesınn :)) çok baıtmış yahu malzemelerde evde bulunan cinsten.. güneş paşamıza afyetler olsunn :)
Aaaa merak ettim ben ilk yorumu nolacak şimdi :)
yahu ben seni arayacaktım güya ama unuttum :(
bak şimdi arıyorum ona göre :P tele cevap ver yoksa karışmam :D
mucuk!
Annemin en çok sevdiği tatlıdır, ellerine sağlık canım.
Sevgiler,
Evren
Yorum Gönder