18 Mart 2009
Muhallebi
Yumuşak kıvamlı, çok şekerli muhallebi seviyorsanız aşağıdaki ölçüleri kullanarak muhallebi hazırlayabilirsiniz. Şekeri az olsun diyorsanız 1 su bardağı şeker, kıvamı koyu olsun istiyorsanız da nişasta ve pirinç unu miktarlarını artırmanız yeterli.
Malzemeler:
1 lt süt
1,5 su bardağı toz şeker
3 dolu dolu yemek kaşığı pirinç unu
3 dolu dolu yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yapılışı:
-Bütün malzemeyi bir tencereye alıp, sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, yine karıştırarak, 1-2 dakika daha kıvam alması için pişirmeye devam edin. (Soğuduktan sonra biraz daha katılaşacağını unutmadan, bu aşamadaki kıvamını sulu bulduysanız, 1 veya 2 yemek kaşığı nişastayı aynı miktardaki su ile karıştırıp, muhallebinize ekleyebilirsiniz.)
-Pişen muhallebilerinizi kaselere paylaştırıp, oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın. Soğutup, üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Karbonhidrat Diyeti (Ye+İç=Zayıfla)
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Bu tarifimin çok kolay ve lezzetli olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Tadı profiterolü de andırıyor, Saray Muhallebicileri'nin,...
3 yorum:
ellerine saglık canım çok güzel görünüyor ..
özlem
Ellerine saglik, benim de aklimdaydi son günlerde.
Sevgiler...
Yavruşum muhallebi süper nasıl oldunuz merak ettim ne zaman arıycam diye niyetlensem bişi çıktı aksi gibi anlayamadım neden.
Ya bu arada sen ekşi yazarıymışsın?ben neden bilmiyorum?yeni nesil misin acep?
Yorum Gönder