17 Mart 2009

Sodalı Tava Böreği



Bir önceki yazımda yapılışını anlattığım lor peyniri ile bu pratik böreği hazırladım. Dışı çıtır, içi yumuşak çok güzel bir börek oldu.

Malzemeler:
2 yufka
100 gr lor peyniri veya beyaz peynir

1 kahve fincanı soda
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı süt

Tavayı yağlamak için çok az sıvı yağ



Yapılışı:
-Altı düz, büyükçe tavanızı çok az sıvı yağ ile yağlayın.
-Yufkalardan birini kenarları dışa taşacak çekilde tavanın içine yerleştirin. Kenarlarındaki kalın kısımları düzgünce bıçakla kesin.
-Soda, sıvı yağ ve sütü karıştırın.
-Birinci yufkanın, kestiğiniz kenar kısımlarını tavanın içine buruşturarak yayın. Sodalı karışımdan 2 kaşık üzerine gezdirin. Diğer yufkanın yarısını da aynı şekilde yayıp, sodalı harçtan dökün. Peynirlerinizi ufalayarak bu katın üzerine yayın ve kalan yufkanın yarısını da üzerine aynı şekilde aralarına sodalı harç gezdirerek yerleştirin. Kenarlardan sarkan yufkaları hepsinin üzerine katlayarak kapatın. Kalan harcı en üstüne dökün.
-Tavanızı kısık ateşe koyup böreğinizin iki tarafını da yakmadan pişirin. Çevirirken düz bir kapak veya tavanın çapından büyük bir tabak kullanabilirsiniz. Ancak akabilecek harçtan yanmamaya dikkat edin.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...