10 Eylül 2009
Biber Kavurması
Biber kavurması da kızkardeşimin kayınvalidesinden öğrendiğim bir tarif. Sadece biberi kavurup yemek, onlarda görmesem hayatta aklıma gelmezdi. Bu şekilde yapınca az yağlı oluyor, kızartma gibi ağır olmuyor.
Bu pratik tarifi sahur veya kahvaltılarınızda denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
250 gr çarliston biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı:
-Sıvı yağı teflon tavaya alıp hafif ısıtın. Yıkayıp, kurulayıp, çekirdeklerini çıkardığınız biberleri, fotoğraftaki büyüklükte doğrayıp tavaya ekleyin. Sürekli karıştırarak iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu ekleyin.
Bu tarife domates ekleyerek de deneyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Teşekkürler Emel ve Hamide Teyze...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Karbonhidrat Diyeti (Ye+İç=Zayıfla)
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Bu tarifimin çok kolay ve lezzetli olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Tadı profiterolü de andırıyor, Saray Muhallebicileri'nin,...
2 yorum:
sarımsaklı yoğurt ile mükemmel hale gelir, tavsiye ederim.
Ebru hanım, siteniz çok güzel. Çok faydalı bilgiler de edindim. Çok teşekkür ediyorum.Biber kavurmasına bir de lor peyniri ekleyip pişirin. Sabah kahvaltılarında harika oluyor. Çok değişik bir lezzet.
Yorum Gönder