10 Eylül 2009

Biber Kavurması



Biber kavurması da kızkardeşimin kayınvalidesinden öğrendiğim bir tarif. Sadece biberi kavurup yemek, onlarda görmesem hayatta aklıma gelmezdi. Bu şekilde yapınca az yağlı oluyor, kızartma gibi ağır olmuyor.

Bu pratik tarifi sahur veya kahvaltılarınızda denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
250 gr çarliston biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

Yapılışı:
-Sıvı yağı teflon tavaya alıp hafif ısıtın. Yıkayıp, kurulayıp, çekirdeklerini çıkardığınız biberleri, fotoğraftaki büyüklükte doğrayıp tavaya ekleyin. Sürekli karıştırarak iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu ekleyin.

Bu tarife domates ekleyerek de deneyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Teşekkürler Emel ve Hamide Teyze...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

sarımsaklı yoğurt ile mükemmel hale gelir, tavsiye ederim.

www.yemektepsisi.blogspot.com dedi ki...

Ebru hanım, siteniz çok güzel. Çok faydalı bilgiler de edindim. Çok teşekkür ediyorum.Biber kavurmasına bir de lor peyniri ekleyip pişirin. Sabah kahvaltılarında harika oluyor. Çok değişik bir lezzet.

Karbonhidrat Diyeti (Ye+İç=Zayıfla)

Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...