6 Eylül 2009

Hamur Kızartması


Bu aralar Facebook oyunlarından Farm Ville'e fena takmış durumdayım arkadaşlar.

Önce oğlum oynasın diye başlamıştık, sonra akrabalarımın da ilgisini çekince yarış haline geldi. Şimdilik birinciyim listemdekilerin arasında ama rakiplerim hızlı çıktı. :)))

Oruçluyken vakit geçirmekte zorlanıyorsanız, mutlaka tavsiye ediyorum...

Bu arada denediğim tariflerin fotoğraflarını çekiyorum ama bir türlü bloğuma eklemek kısmet olmuyor. Yeni denediklerimin tariflerini daha detaylı yazıyorum normalde ama bu tariflerin üzerinden zaman geçtiğinden, herzamankinden daha kısa yazacağım.

Gelelim tarife.

Ben şimdiye kadar karbonatlı tarifler denemiştim. Hatta bir kere bloğa da ekledim ama sonra içime sinmedi, sildim. Çünkü karbonatın garip kokusu çok hissediliyordu. Daha sonra kız kardeşim Emel'in kayınvalidesi Hamide Tayze'nin yaptığı kabartma tozlu tarifi görüp tadınca bayıldım ve artık bu şekilde yapıyorum.

Kahvaltı veya sahurlarda muhakkak deneyin derim. Hem çok kolay, hem büyük-küçük herkesin sevebileceği bir lezzet...



Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 silme tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Kızartmak için; sıvı yağ

Yapılışı:
-Tüm malzemeyi karıştırıp, azar azar un ekleyerek toparlanan, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Üzerine nemli bez örtüp 15 dakika dinlendirin.
-Sonra un serptiğiniz tezgah üzerinde hamurunuzu merdane ile 1 cm kalınlığında açın. İster kalıp ile ister bıçakla keserek küçük parçalar hazırlayın.
-Tavanıza 1 parmak kalınlığında sıvı yağ koyup, çok fazla olmamak üzere kızdırın. Hamurlarınızın iki tarafını kızgın yağda yakmadan pişirin. Yağınızın sıcaklığını arada ocak ısısını azaltarak kontrol edin. Çok kızgın yağda hamurlarınız kabaramadan yanabilirler. Buna dikkat ederseniz puf puf kabaran nefis hamurlarınız olur.

Afiyet Olsun.

1 yorum:

Serpil dedi ki...

Ellerine sağlık çok gzel görünüyorlar. sevgilerimi sunuyor bende seni en kısa zamanda ziyarete bekliyorum:))))

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...