12 Eylül 2009
Muhallebi (Unu Kavrularak)
Bu da piştikten sonra çok az su katarak çırptığım tariflerimden biri. :)
Malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağı un
3 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı toz şeker
Piştikten sonra eklemek üzere; Çeyrek su bardağı su
Yapılışı:
-Sütü bir tencerede kaynatın.
-Diğer bir tencereye tereyağını koyup eritin. (Yakmamaya dikkat edin.)
-Unu ekleyip, hafif kavrulmuş un kokusu duyulana kadar 1-2 dakika kavurun.
-Sonra yavaş yavaş sıcak sütü ve şekeri ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha ocakta tutup kıvam almasını sağlayın ve ocaktan alın.
-Daha sonra mikser ile sürekli çırparak suyu ekleyin. 5 dakika çırpın. Kaselere paylaştırıp, oda sıcaklığına geldiklerinde buzdolabına kaldırın. Soğutup, dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.
Not: Ben muhallebiyi sıcakken de çok seviyorum. Bebekliğimi mi hatırlatıyor nedir? :)))
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Karbonhidrat Diyeti (Ye+İç=Zayıfla)
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Bu tarifimin çok kolay ve lezzetli olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Tadı profiterolü de andırıyor, Saray Muhallebicileri'nin,...
1 yorum:
muhallebiye maalle dediğim yaşları çok ama çok geride bıraktım ama o hiç bir tatlıya değişmeyeceğim kadifemsi tadı hala damağımda
Çocukluğuma dair en net tatlardan biri
Ayrıca sunumunu yemek tabağı için de olması da hafızamdaki resimle denk ellerinize sağlık
Yorum Gönder