2 Ağustos 2007

Şeker Hamuru ile Gül Yapımı

Şeker hamuru ile gül yaparken hamur olarak, modelleme hamuruna (gumpaste), malzeme olarak da, pasta malzemeleri satan yerlerden bulabileceğiniz, gül yaprağı kalıplarına, modelleme aparatlarına ve yaprakları volanlayabilmeniz için de kalın ve yoğun bir süngere ihtiyacınız olacaktır.

Gül kalıpların özelliği damla şeklinde ve boy boy olmalarıdır.

Modelleme hamurunu (gumpaste) hazır satın alabilirsiniz. Ancak elinizde şeker hamuru (sugarpaste) varsa, 500 gr şeker hamuruna 1,5 tatlı kaşığı tylose-c ve yarım tatlı kaşığı da margarin ekleyerek, gumpaste elde edebilirsiniz.

Modelleme hamuruna ne kadar çok boya katarsanız, şekil vermesi o kadar zor olacaktır. Buna dikkat edin. Bu nedenle de daha soft renkleri tercih edin.

















Önce orta yaprağınızın boyunda, gül tomurcuğunu yapmanız ve en az bir gün boyunca kurutmanız gerekir. Kurutma işlemini streç film serdiğiniz, herhangi bir yumurta kutusunun üzerinde yapabilirsiniz.



















Daha sonra, gumpaste'i, margarin ile yağladığınız mermer tezgah üzerinde merdane ile açıp, en küçük boy gül yaprağı kalıbı ile 4 parça kesin.



















Yaprakları, kalın sünger üzerinde, modelleme aparatını hafifçe kenarlarında hareket ettirerek volanlayın.



















Küçük yapraklardan bir tanesini, tomurcuğunuzun üzerine şekildeki gibi sarın. Yaprağın tomurcuğa yapışabilmesi için, yaprağın iç kısmına ince resim fırçası ile çok az su sürün. Yaprağın görünen kısımlarına su gelmemesine dikkat edin. Görüntüsünü bozacaktır.



















Diğer3 küçük yaprağı da, iç ve alt kısımlarını ıslatmak suretiyle, birbirinin içine geçecek şekilde tomurcuğun etrafına sarın.




















Daha sonra orta boy yaprak kalıbı ile 5 adet yaprak kesin, volanlayın ve aynı şekilde yerleştirin.




















Ve en büyük kalıp ile de 7 adet yaprak kesip, volanlayıp, gülünüzü tamamlayın.

Çiçekleriniz son halini aldıktan sonra yine yumurta kartonunuzun derin yerine koyarak, düzgün şekilde kurumasını sağlayın. Bunun için de en az bir güne ihtiyacınız olacaktır.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

HARİKA ÖTESİ OLMUŞ

ebruakin dedi ki...

Sevgili İsimsiz,
Çok çok teşekkür ederim. :)
Sevgiler...

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...