Çin Mutfağı'nın, en çok sebzeli pilavını severim. Tek sorun az pişirilmiş olarak servis edilmesidir benim için.
Dün evde yasemin pirinci olduğunu farketmiştim. Bugün de uyduruk bir sebzeli pilav yaptım. İçinde yasemin pirinci ve soya sosu olunca, gönül rahatlığıyla "Uzak Doğu Usulü" ibraresini, adının başına ekleyiverdim. :) Ben çok beğendim. Dilerim, denerseniz siz de beğenirsiniz.
Bahsettiğim ağız tadım yüzünden ben fazla su koyarak yumuşak olmasını sağladım. Yok ben takır tukur sert pirinçli seviyorum diyorsanız, suyunu 2,5 bardak koymanız yeterli.
Malzemeler:
2 su bardağı kokulu yasemin pirinci
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
200 gr mantar
5 diş sarımsak
5 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı soya sosu
7 dal taze soğan
1 çay kaşığı karabiber
Tuz, su
Yapılışı:
-Wok veya derince teflon tavaya sıvıyağı, minik minik doğradığınız sarımsakları, kibrit çöpü büyüklüğünde, jülyen kestiğiniz kırmızı ve sarı biberleri koyun. 5 dakika kavurun.
-İnce dilimler halinde kestiğiniz mantarları ekleyin. Sulunu salıp çekene kadar, 5 dakika daha pişirmeye devam edin.
-Daha sonra ince halkalar halinde doğradığınız taze soğanı ekleyin. 1 dakika daha pişirin.
-Yasemin pirinçleri yıkayıp, süzün. Tavaya ekleyin.
-1,5 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 3 yemek kaşığı soya sosu ekleyin. Karıştırın.
-Benim gibi yumuşak seviyorsanız 3,5 su bardağı, daha sert seviyorsanız 2,5 su bardağı kaynamış su ekleyin. (Su miktarına göre, tadına bakarak tuzunu ayarlayabilirsiniz.) Tavanıza uygun bir kapağı üzerine kapatın ve altını kısın.
-Suyunu çekince ocağı kapatın. Kapağının arasına kağıt havlu sıkıştırıp, 10 dakika demlendirin.
Afiyet Olsun.
2 yorum:
Canım
yorum yönetimini etkinleştir seçeneğine evet demek gerekiyor
umarım yardımcı olabilmişimdir
Teşekkür ederim Yasemin'cim.
Sevgiler...
Yorum Gönder