29 Mart 2009

Beyaz Lahana Yemeği (Kapuska)



Malzemeler:
Yarım orta boy beyaz lahana
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı margarin (isterseniz)
1 yemek kaşığı dolu dolu domates salçası
1 yemek kaşığı dolu dolu biber salçası
1 çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz, su

Yapılışı:
-Beyaz lahanayı sirkeli suda bekletin, yıkayın ve süzün. Kalın damarlı kısımlarını atarak, ince ince doğrayın.
-Soğanı da soyup, ince ince doğrayın.
-Yağlar ile birlikte soğanı tencerenize alıp, kavurun. Daha sonra salçaları ekleyip 2 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin.
-Doğranmış beyaz lahanaları tencereye ekleyin. Arada karıştırarak 7 dakika kadar kavurun. Yıkanmış pirinçleri, kırmızı biber ve tuzunu ekleyin. 5 su bardağı kadar sıcak su ekleyip, kaynamaya başladığında altını kısın. (Lahananın büyüklüğüne göre değişebileceğinden su miktarını ayarlamalısınız.) Kapağını aralık bırakıp, lahanalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Afiyet Olsun.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba ebru hanim sitenizi yeni kesvettim ama kelimenin tam manasiyla mukemmelsiniz. ozellikle pastalar yapiminda. yaptiklarinizi izlerken hayran oldum. bende evde kendim ce birseyler yapmaya calisiyorum ozellikle pasta ve kurabiye yapya bayilirim bundan sonra butun tarifleri sizden alacagim keske imkan olaydi da sizin yaninizda sitaj yapabilseydim.yeni pasta ve yemeklerinizin devamini bekliyorum.hoscakalin.

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Çok naziksiniz. Tariflerimi beğenmenize çok sevindim. Dilerim işinize yararlar.
Pastacılığı profesyonel olarak yapmadığımdan, eş dostun özel günlerinde yapıyorum. O yüzden çok model yok sitemde. Ama yaptıkça mutlaka ekleyeceğim tabii.
Herşeyden çok önem verdiğim, bloğumdaki bilgilerle bu işe yeni başlayanların da birşeyler yapabilmesi. Size de kolaylıklar dilerim.
Beğeninizi paylaştığınız için çok teşekkürler ediyorum. Bir işe yaradıklarını duymak yeni tarifler eklemek için motivasyon oluyor. :)
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

ebru hanım merhaba,yeni evliyim bazı yemeklerin nasıl yapıldığını bilmiyorum, kapuska yapmak istedim tarifiniz çok açıklayıcı, şimdiden teşekkürler...

tusu dedi ki...

Ebru hanim yemek tariflerini harika !

ebruakin dedi ki...

Çok çok teşekkürler. :)))

Adsız dedi ki...

şimdi kapuska yemegini deniycem umarım lezzetlıdır,teşekkürler.

Unknown dedi ki...

Ben lahana dolmasindan arta kalan lahana yapraklariyla yapayim dedim. Birazdan deneyecegim. Umarim orjinali gibi olur. Tarif icin simdiden tesekkurler.. #melis

Adsız dedi ki...

Ebru hanim facebook sayfaniz yok mu

Adsız dedi ki...

patates yemeği tarifiniz çok güzel görünüşüde lezzetli olduğunu gösteriyor

Deniz dedi ki...

merhaba ben dz bugun yapicam bu yemegi. tarif icin tesekkurler

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...