18 Mart 2009

Muhallebi



Yumuşak kıvamlı, çok şekerli muhallebi seviyorsanız aşağıdaki ölçüleri kullanarak muhallebi hazırlayabilirsiniz. Şekeri az olsun diyorsanız 1 su bardağı şeker, kıvamı koyu olsun istiyorsanız da nişasta ve pirinç unu miktarlarını artırmanız yeterli.

Malzemeler:
1 lt süt
1,5 su bardağı toz şeker
3 dolu dolu yemek kaşığı pirinç unu
3 dolu dolu yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya

Yapılışı:
-Bütün malzemeyi bir tencereye alıp, sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, yine karıştırarak, 1-2 dakika daha kıvam alması için pişirmeye devam edin. (Soğuduktan sonra biraz daha katılaşacağını unutmadan, bu aşamadaki kıvamını sulu bulduysanız, 1 veya 2 yemek kaşığı nişastayı aynı miktardaki su ile karıştırıp, muhallebinize ekleyebilirsiniz.)
-Pişen muhallebilerinizi kaselere paylaştırıp, oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın. Soğutup, üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.

Afiyet Olsun.

3 yorum:

mutfaközlemi dedi ki...

ellerine saglık canım çok güzel görünüyor ..

özlem

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik, benim de aklimdaydi son günlerde.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Yavruşum muhallebi süper nasıl oldunuz merak ettim ne zaman arıycam diye niyetlensem bişi çıktı aksi gibi anlayamadım neden.
Ya bu arada sen ekşi yazarıymışsın?ben neden bilmiyorum?yeni nesil misin acep?

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...