19 Mart 2009

Patates Yemeği



Malzemeler:
1 kg patates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası (varsa)
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

Yapılışı:
-Soğanı ve sarımsağı soyun. Soğanı ince küpler halinde, sarımsağı da minik minik doğrayın. Tencereye alıp sıvı yağ ile sararıncaya kadar kavurun.
-Salçaları ekleyip 2 dakika pişirin. Toz şekeri ekleyin.
-Rendeleyip, kabuklarını attığınız domatesleri ekleyin. 5 dakika, domatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
-Kabuklarını soyduğunuz ve küp küp doğradığınız patatesleri tencereye ekleyip 8-10 dakika kavurun.
-Sonra 3 su bardağı sıcak su ve tuzunu ekleyin. Kaynayınca altını kısıp, kapağı yarı kapalı olacak şekilde patatesler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 35 dakika pişirin.

Afiyet Olsun.

4 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Çok severim patates yemeğini:) Yanında da turşu mımm:)
Ellerine sağlık canım..

Nurten dedi ki...

Ba-yı-lı-rım ben bunaaa :) karnım acıktı... Ebru hanım bu saatte mutfağa girersem sebebi sizsiniz :)))) Ellerinize sağlık, gerçekten çok iştah açıcı görünüyor :)

Adsız dedi ki...

Az sonra bu tarif üzerinden yapacağım annem için.Ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

patates yemeginiz çok lezzetli görüküyor bende şimdi yapıcam şimdiden ellerinize saglık..

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...