3 Ağustos 2007

Semiz Otu Salatası

Hamileyken, sağlıklı beslenmek adına, öğle yemeklerimizi ofiste yaptığımız salatanın üzerine, bazen ızgara köfte, bazen haşlanmış kepekli makarna, bazen de beyaz peynir ekleyerek yerdik.

Benim herzaman çok işim olduğundan, yeşil ve kocaman salatamızı, eski iş arkadaşım Özlem hazırlardı. (Resimdeki Özlem değil.)

O dönemdeki sağlıklı beslenmemde çok emeği vardır. Ona buradan da teşekkür ederim.

Kendisinden öğrendiğim ve çok sevdiğim bu salatanın tarifi çok kolay olmak ile birlikte, bazı bloglarda sarımsaksız yapıldığını gördüm. Bu salatayı yediren sarımsak oluyor. Mutlaka ekleyin. Biz ofiste bile yesek az da olsa mutlaka ekler, sonra kokuyu nasıl yok edeceğiz diye dişlerimizi fırçalar, maydanoz kemirir dururduk. Ama buna değer. :)

Malzemeler:
1 demet semiz otu
2 su bardağı yoğurt
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tatlı kırmızı toz biber
Dilerseniz taze veya kuru nane
Acı ile probleminiz yoksa kırmızı pul biber
Tuz, zeytin yağı

Yapılışı:
-Semiz otlarının sadece yaprak kısımlarını koparıp, yıkayın. Daha sonra iyice süzün.
-Sarımsakları havada dövün.
-Derince bir salata kasesine yoğurdu, tuzu, baharatları, zeytinyağını ve sarımsakları ekleyin. İyice karıştırın. Bu aşamada tadına bakıp, eksik gördüğünüz baharatları ekleyebilirsiniz.
-Süzülmüş semiz otlarını, yoğurtlu karışıma ekleyin. Karıştırın.
-Pul biber ve taze nane yapraklarıyla süsleyin.

Afiyet Olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım Mrb,
samimiyetin ve beni uyardığın için çok teşekkür ederim daha önce hiç fark etmemiştim. Hemen değiştirdim. Ne kadar ayıp bana kızdım kendime iyi ki senin gibi dikkatli bir arkadaşım var. Sağol Ebrucum.
Semizotu salatası da harika görünüyor ama susuz günlerde yıkamak zor olacak o yüzden yutkundum. Ellerine sağlık.

ebruakin dedi ki...

Selam Yeşim'cim,
Rica ederim canımcım. :)

Ankara'da susuz günler geçiriyorsunuz. Su olmayınca, gerçekten insanın eli ayağı duruyor. Dilerim bir an önce yağmur yağar ve sıkıntılı günleriniz biter.

Herkese sıkıntısız günler dilerim.
Sevgiler...

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...