24 Mart 2008

Domates ve Fesleğen Soslu Kepekli Spagetti - Diyet Etkinliği

Zayıflamak isteyen hanımlar için


Sevgili Ayşe, Yaren, Dilek ve Aynur'un hazırladığı "Diyet Etkinliği" için, Sabah Gazetesi'nin, yıllar önce verdiği "Bahar Diyetleri" eklerinden birindeki diyet yöntemini ve o yönteme uygun bir spagetti tarifini sizlerle paylaşmak istedim.

Bu yöntem, aynı öğünde karbonhidratlı yiyecekler ile protein ve yağlı yiyecekleri birbirine karıştırmama esasına dayanıyor.
Bu nedenle spagettinin sosunu hazırlarken yağ veya peynir kullanmadık.

Sevgili arkadaşlarıma bu hayırlı etkinlik için çok teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum. :)




















Malzemeler:
1 paket (250 gr) kepekli spagetti
1 adet küçük kuru soğan
3 diş sarımsak
5 adet orta boy domates
Su, tuz, karabiber, kuru fesleğen

Yapılışı:
-Derin bir tencerede bol su kaynatın. Tuz ekleyin. Tekrar fokurdamaya başladığında spagettileri kırmadan tencereye ekleyin. Arada karıştırarak, istediğiniz dirilikte pişirin, süzün. (Kepekli makarnaların, normal makarnalardan daha uzun sürede piştiklerini unutmayın.)
-Teflon bir tavaya ince kıydığınız soğanınızı ve 1 yemek kaşığı suyu koyun. Sürekli karıştırarak soğanlar hafif yumuşayıncaya kadar, 1-2 dakika pişirin.
-Daha sonra rendeleyip, kabuklarını attığınız domatesleri, ince ince kıydığınız sarımsakları, çay kaşığının ucuyla çok az karabiberi, 1 çay kaşığı tuzu ekleyin. Domatesler iyice pişinceye kadar, yaklaşık 10 dakika arada karıştırarak pişirmeye devam edin.
-Piştiğinde 2 çay kaşığı kuru fesleğeni ekleyip, son kez karıştırın ve ocağı kapatın.
-Dilerseniz, sos tavadayken, süzülmüş spagettileri ekleyip karıştırabileceğiniz gibi, sosu, tabaklara paylaştırdığınız spagettilerin üzerine gezdirerek de servis edebilirsiniz.



















Afiyet Olsun.

Not: Diyet yöntemine göre değil de, hafif bir kepekli makarna hazırlayayım diyorsanız. Soğanları 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile sotelemenizi tavsiye ederim.

4 yorum:

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Bugün bizim aşçı da spaghetti yapmış. Değişik acılar katmış zor yedim ya :)

yesildomates dedi ki...

canım etkinliğe yakışır bir lezzet olmuş..ellerne sağlık..öpüyorum..görüşemk üzere...

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

offf süperr ellerine sağlık canım..kocaman sevgiler

cincinsfikirli dedi ki...

ben de şu diyet etkinliği sayesinde kepekli makarna ile tanışacağım sonunda..ellerine sağlık..diyet de olsa şu domates sosuna çok az çok az şeker de eklesek:)

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...