17 Mart 2009
Evde Lor Peyniri Yapımı
Prof.Dr.Erkan Topuz'un önerisiyle, uzun zamandır günlük süt kullanıyorum. Özellikle oğluma uzun ömürlü süt içirmemeye çalışıyorum.
Günlük sütlerin ömürleri kısa olunca da bazen kullanamadan günü geçmiş oluyor. Ben de bu sütleri ve ekşimiş yoğurtları limon suyuyla kaynatıp lor peyniri elde ediyorum.
Lor peyniri yapmayı bloğundan öğrendiğim Atasofrasi Naşide arkadaşıma da çok teşekkürler ediyorum.
Malzemeler:
1 kg yoğurt veya 1 lt süt
Yarım çay bardağı limon suyu
Tuz
Yapılışı:
-Yoğurt kullanıyorsanız, içine su katarak ayran kıvamına getirin. (Süte su eklemeye gerek yoktur.)
-Tencerenize ayranı veya sütü koyup kaynatın. Kaynar kaynamaz içine limon suyunu ekleyin, karıştırın. Birkaç saniye kaynatıp altını kapatın. Bir saat kadar bulunduğu tencerenin içinde dinlendirin.
-Sonra tel süzgeç veya tülbent ile süzün. İyice süzülmesini bekleyin. Tuzsuz lor seviyorsanız bir tutam kadar, tuzlu istiyorsanız tadına bakarak ağız tadınıza göre tuz ekleyin. Tuzsuz lor, buzdolabında 5 gün kadar bozulmadan saklanabiliyor. Eğer daha uzun sürede tüketecekseniz buzlukta saklayabilirsiniz.
Not: Son yaptığım peynir için; 1 kg yoğurt ile 300 ml sütü karıştırdım. Ayrıca su eklemedim. 350 gr kadar lor peynirim oldu.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Karbonhidrat Diyeti (Ye+İç=Zayıfla)
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Bu tarifimin çok kolay ve lezzetli olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Tadı profiterolü de andırıyor, Saray Muhallebicileri'nin,...
4 yorum:
teşekkürler...
tarif için çok teşekkür ediyorum denedim çok güzel oldu iyi günler
Limon suyu koymadan sadece tuz ekleyip yapsak olur mu?
O şekilde hiç denemedim maalesef. :(
Yorum Gönder