10 Mart 2009

Hindistan Cevizli Keşkül



Malzemeler:
2 su bardağı süt (500 ml)
1 dolu dolu yemek kaşığı nişasta
1 dolu dolu yemek kaşığı pirinç unu
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
3/4 su bardağı toz şeker (Bir su bardağından iki parmak az)
2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Üzerini süslemek için; toz fıstık ve hindistan cevizi

Yapılışı:
-Bütün malzemeyi bir tencereye alın. Orta ateşte tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, yine karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin.
-Üzerindeki kabarcıkların olması için 30-40 cm yukarıdan, tencereden kaselere dökün.
-Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutun.
-Servis ederken üzerine toz fıstık ve hindistan cevizi serpin.

Afiyet Olsun.

3 yorum:

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

hmm,, ellerın dert gormesınn :)) çok baıtmış yahu malzemelerde evde bulunan cinsten.. güneş paşamıza afyetler olsunn :)

Adsız dedi ki...

Aaaa merak ettim ben ilk yorumu nolacak şimdi :)
yahu ben seni arayacaktım güya ama unuttum :(
bak şimdi arıyorum ona göre :P tele cevap ver yoksa karışmam :D
mucuk!

Bir Dilim Düş dedi ki...

Annemin en çok sevdiği tatlıdır, ellerine sağlık canım.

Sevgiler,
Evren

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...