10 Mart 2009

Hindistan Cevizli Keşkül



Malzemeler:
2 su bardağı süt (500 ml)
1 dolu dolu yemek kaşığı nişasta
1 dolu dolu yemek kaşığı pirinç unu
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
3/4 su bardağı toz şeker (Bir su bardağından iki parmak az)
2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Üzerini süslemek için; toz fıstık ve hindistan cevizi

Yapılışı:
-Bütün malzemeyi bir tencereye alın. Orta ateşte tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, yine karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin.
-Üzerindeki kabarcıkların olması için 30-40 cm yukarıdan, tencereden kaselere dökün.
-Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutun.
-Servis ederken üzerine toz fıstık ve hindistan cevizi serpin.

Afiyet Olsun.

3 yorum:

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

hmm,, ellerın dert gormesınn :)) çok baıtmış yahu malzemelerde evde bulunan cinsten.. güneş paşamıza afyetler olsunn :)

Adsız dedi ki...

Aaaa merak ettim ben ilk yorumu nolacak şimdi :)
yahu ben seni arayacaktım güya ama unuttum :(
bak şimdi arıyorum ona göre :P tele cevap ver yoksa karışmam :D
mucuk!

Bir Dilim Düş dedi ki...

Annemin en çok sevdiği tatlıdır, ellerine sağlık canım.

Sevgiler,
Evren

Karbonhidrat Diyeti (Ye+İç=Zayıfla)

Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...