3 Ağustos 2007

Şeker Hamuru ile Pasta Kaplama

Şimdi size şeker hamuru ile pasta kaplamanın inceliklerinden bahsedeceğim.

Öncelikle belirtmek isterim ki, bütün malzemeleri hazır olan bu pastayı bile, sırf biraraya getirmek 2 saatimi aldı. Hem de, acele ettiğimden, çok da düzgün yüzeyli olmasına özen göstermedim.

Pastacılık kursuna başladığımda, en basit şeker hamurlu pasta için bile 6 saatlik uğraşı gerektiğini duyduğumda çok şaşırmıştım. Bir kek, 2 krema nasıl oluyor da bu kadar uğraştırıyor demiştim içimden. :) Şimdi yakinen görüyorum nasıl uğraştırdığını!

Şeker hamuru ile pasta yapmaya meraklı olanlar varsa, ne kadar zor olduğu konusunda başından uyarmak isterim. Beni kurstan önce uyaran olmamıştı. Bu kadar zor olduğunu bilseydim de hiç bulaşmazdım, söylemeden edemeyeceğim. Bir de kursa ödediğim ücretin, yaklaşık 3 katı kadar tutarı, gerekli malzemeleri için ödemem gerektiğini...

Şimdi başlayalım;
1-Öncelikle yoğun bir kek pişirmekle işe başlıyoruz. Bunun için benim tarifimi kullanabilirsiniz.
Kekimizi, altına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıpta pişiriyoruz. Üst kısmında kabaran yerlerini bıçakla, düzgün şekilde alıyoruz.























2-Kekimiz oda sıcaklığındayken, metal plaka ile döner tablamızın üzerine ters çevirerek alıyoruz.Yağlı kağıdı çıkardığımızda düzgün bir üst yüzey elde ediyoruz. Kekimizin sivri hatlarını dikkatlice yuvalaklaştırıyoruz. Bu esnada çıkan kek kırıntılarını atmıyoruz. Daha sonra ihtiyacımız olacak.

















3-Bıçak veya misina yardımıyla kekimizi üçe veya istediğimiz sayıda kata bölüyoruz. En alt katı döner tablada bırakıp, diğer katları dikkatlice, teker teker metal plakalarla başka bir yere alıyoruz.
























4-Döner tabladaki keki, şerbet, meyve suyu, şekerli süt, komposto suyu gibi dilediğimiz tatlı bir sıvıyla ıslatıyoruz. Ben ıslatmak için, pastacılık malzemeleri satan yerden bulabileceğiniz özel kaplarından kullanıyorum. Ama siz kontrollü kapakları olan limon şişelerinden kullanabilirsiniz.

Keki ıslattığınız sıvıya, içkiyle derdiniz yoksa rom veya likör de katabilirsiniz



















5-Kekimizin kırıntılarını, buzdolabında beklettiğiniz ve çırparak yoğunlaştırdığımız krema ile karıştırarak hamur haline getiriyoruz.
Islattığınız katın üzerine, krema sıkma pompasının en geniş ucu ile bu hamuru çerçeve gibi sıkıyoruz.




















6-Çerçevenin içine hazır satılan pastacı kremalarından hazırlayıp, döküyoruz. Kremaya damla çikolata veya istediğiniz meyveleri küçük küçük keserek de katabilirsiniz. Kremanın çerçeveden yüksek olmamasına dikkat edin.






















7-Daha sonra diğer katı üzerine yerleştiriyoruz. Onu da ıslatıyoruz. Çerçeve sıkıp, içine krema koyuyoruz.























8-Son katı üzerine ekleyip, keki ıslatıyoruz.
























9-En üstüne tereyağı kreması veya yine soğukken çırpıp koyulaştırdığınız krema sürerek, streç filme sarıp, şeker hamuru hazır olana kadar bekletiyoruz. Bu işlem hem şeker hamurunun pastaya yapışmasını sağlıyor, hem de katlandırma işlemi sırasında oluşan yumuruları düzeltmenizi sağlıyor.

Pastanızı hemen kaplamak istemiyorsanız, bu şekilde streç film ile sarılıyken buzdolabında bekletebilirsiniz. Ancak çıkardıktan sonra, kaplamadan önce pastanızın oda sıcaklığına gelmesini beklemelisiniz. Eğer pasta soğukken üzerine şeker hamuru kaplarsanız, içindeki soğukluk, şeker hamurundaki pudra şekerini eritecek ve renk verdiyseniz renklerinin akmasına ve görüntüsünün sulu sulu, parlak olmasına neden olacaktır. Pastanızın dış yüzeyi yapış yapış olacaktır.



















10-Tezgaha bolca pudra şekeri veya mısır nişastası eleyin. Ben bu sefer pudra şekeri kullandım. Pastayı kapladığım fotoğrafta da hamurun biraz kuru olduğunu görebilirsiniz. (Kursta mısır nişastası ile açıyorduk hamurlarımızı, ancak Emel Başdoğan'ın kitabında pudra şekeri ile de açılabileceğini gördüm. Nişasta ile açarsanız hamurunuzu daha az kuruttuğundan, kullanımı daha kolay ve daha elastik bir hamurunuz oluyor. Ancak bu şekilde, kenarlarından artan hamura nişasta karıştığından, basit parçalar kesmek dışında, bu hamuru bir daha kullanamıyorsunuz. Pudra şekeri ile açarsanız da, birkaç damla su ekleyerek, tekrar kullanılabilir hale getirebilirsiniz. Ama ben yine de hamurla daha kolay başedebilmeniz için, ilk denemelerinizi nişasta ile açmanızı tavsiye ederim.)



















11-Ortasına hamurunuzu koyup, onun üzerine de çok az pudra şekeri eleyin.



















12-Hamuru kaldırmadan, merdanenizi hareket ettirerek, hamuru açın. Arada merdaneyi de pudra şekeri ile ovalayın. Şeker hamuru açarken, zeminin, merdanenin ve elinizin kuruluğu çok önemlidir. Dikkat edin.



















13-Kenarlara taşan pudra şekerlerini, büyükçe bir yumurta fırçasıyla uzaklaştırın.




















14-Hamurunuzu kaplayacağınız şekle uygun bir şekilde açın. Yuvarlak, kare veya daire şeklinde.
Açtığınız hamurun çapı veya kenar uzunlukları, en az, kaplayacağınız pastanın kenar yükseklikleri çarpı 2, artı pastanın genişliği kadar olmalıdır. Ki tamamen pastanızı kaplasın.



















15-Açtığınız hamurunuzu dikkatlice ve süratlice, merdanenize sararak, aynı zamanda yumurta fırçasıyla altındaki pudra şekerlerini fırçalayarak, pastanın üzerine yerleştirin. Bu kısım biraz ustalık gerektirebilir. Zamanla alışırsınız.























16-Daha sonra kenarlarını pastanıza oturtun ve en altını pizza kestiğiniz ruletle kesin. Bıçakla da kesebilirsiniz. Ama hamurun yere değdiği noktadan kesmeye dikkat edin.



















17-Hazır olan pastanızı büyük bir plaka yardımıyla servis edeceğiniz tabağa veya karton altlıkların üzerine alın. Değişik renklerdeki modelleme hamurundan kestiğiniz parçalarla etrafını süsleyin. Bu parçaları pastanıza yapıştırmak için, küçük resim fırçasını ıslatıp, üstten görünmeyecek yerlerine sürmelisiniz.
Ben bu pastanın kenarlarına çimen görüntüsü vermek için, rendenin ince tarafıyla rendelediğim yeşil modelleme hamurunu kullandım.

Denemek isteyen herkese kolay gelsin.
Sevgiler...

65 yorum:

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Çok faydalı ve detaylı, harika bir anlatım olmuş Ebru.
Pasta da çok iç açıcı görünüyor.
Sevgiler

ebruakin dedi ki...

Selam Burçin,
Çok teşekkür ederim. :)
Dilerim merak edenler için faydalı olur.
Sevgiler...

nuralp dedi ki...

MERHABA, GOOGLE'DA ARAMA YAPARKEN TESADÜFEN BLOĞUNUZA DENK GELDİM. AYRINTILI ANLATIM HARİKA. ÇOK TEŞEKKÜRLER PAYLAŞIM VE UĞRAŞINIZ İÇİN. BEN DAHA ÖNCE HİÇ ŞEKER HAMURLU PASTA YAPMADIM. OĞLUMUN DOĞUM GÜNÜ İÇİN ARABA ŞEKLİNDE PASTA YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM. ŞEKER HAMURLU YAPSAM MI DİYE KARARSIZ KALDIM. ARABA ÜZERİNE HAMUR KAPLAMAK ZOR OLURMU? EL BECERİM OLDUKÇA İYİDİR. ANCAK ŞEKER HAMURU HİÇ KULLANMADIĞIM İÇİN TEREDDÜTLERİM VAR. BİLEN BİR KİŞİ OLARAK BANA NE TAVSİYE EDERSİNİZ... TEŞEKKÜRLER SEVGİLER...

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Öncelikle oğlunuzun doğum gününü şimdiden kutlarım.
Bloğunuza da baktım, gayet güzel pastalar yapıyormuşsunuz zaten. Zorlanacağınızı hiç sanmıyorum.
Size en önemli tavsiyem hiç şeker hamuru elinize almadıysanız, ilk denemenizi hazır olanları ile yapmanız. Olması gereken kıvamı anlarsanız, daha sonra kendi yapacağınız hamurun kıvamını tutturmak da kolay olacaktır.
Kolay gelsin.

Sevgiler...

TAZE NANE dedi ki...

Kaç gündür şeker hamuruyla boğuşuyorum. Bu güzel pasta yapımını okudum çok güzel bilgiler aldım. Teşekkür ederim.

hülya dedi ki...

kaç gündür şu şeker hamuru nasıl açılır diye aramadığım yer kalmadı şimdi buldum çarşamba günü oğlumun 1.doğum günü ve ben ona güzel bir pasta yapmak istiyorum muğladayım ne doğru düzgün şeker hamuru bulabildim nede malzeme,sonra bimden marsmalewlou şekerlerden aldım akşam biraz denedim olacak şimdi burda gördüklerimle kalkıp tekrar denicem umarım olur çok teşekkür ederim paylaşımın için
çok işe yarıcak

Unknown dedi ki...

Ebru hanim elleriniE saglik super olmus ::) kirintilari karitirdiginiz krema nasil krema acaba?tesekkur ederim

Adsız dedi ki...

Merhaba ben bir şey sorucam şeker hamurunu açarken renkli hamur nişasta yüzünden vbeyaz oluyor

Adsız dedi ki...

ben kızımın doğum gününe yapacam inşallah
olur ilk denemem olucak

Unknown dedi ki...

Evet bende bayram için pasta yapacağım. Fakat, saha 11 yaşındayım. Geçen migrostan hazır olarak aldım. Ve nasıl açılacağı hakkında bilgi almak istedim. Teşekkürler.. Peki siz ne önerirsiniz?

Adsız dedi ki...

merhabalar ben birsey soracaktim size kurabiyeyi yapıp seker hamurunuda kurabiyenin üzerine yapistirdiginizda koyduğunuzda tekrar pisiriliyomu cnku hamur çiğ oldufu icin merakimi giderirmisiniz

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Şeker hamuru pişirilen bir malzeme değil. İçeriğinde un yok, pudra şekeri ve glikoz var.
Saygılar...

Unknown dedi ki...

merhabalar keke tarifiniz yabancılarınkine benziyor deneyeceğim inşallah güzel olur keskin kenarlı bi pasta yapmak istiyorum teşekkürler

Unknown dedi ki...

Sevgili Ebru detaylı anlatımın için çok teşekkürler, küçük ipuçların da çok değerli, benim sana bir sorum olacak, pastayı krema ile kaplayıp ,şeker hamuru ile kaplamaksızın, üstünü ve yanını da şeker hamurundan küçük kalıplardan oluşturacağım süslerle süslemek istiyorum. Ancak kremanın üzerinde şeker hamuru kayıyor ve sulanıyor.Sence ne yapmalı? Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sevgili Ebru detaylı anlatımın için çok teşekkürler, küçük ipuçların da çok değerli, benim sana bir sorum olacak, pastayı krema ile kaplayıp ,şeker hamuru ile kaplamaksızın, üstünü ve yanını da şeker hamurundan küçük kalıplardan oluşturacağım süslerle süslemek istiyorum. Ancak kremanın üzerinde şeker hamuru kayıyor ve sulanıyor.Sence ne yapmalı? Sevgiler... Selin

ebruakin dedi ki...

Selamlar Selin Hanım,
Krema olarak ganaj kullanırsanız hem görüntüsü daha güzel olur, hem istediğiniz parçaları üzerine erime olmadan yapıştırabilirsiniz.

Kolay gelsin.
Saygılar.

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim, deneyeceğim...

Adsız dedi ki...

Merhabalar Ebru hanim bende bi arkadasimin cocuguna dis seklinde yaspasta kaplicam seker hamuruyla,ama sekli biraz teferruatli oldugu icin nasil kaplamam gerektigi konusunda tereddutlerim var,yardimci olabilir misiniz bana

ebruakin dedi ki...

Selamlar Selin Hanım,

Dikdörtgen, yüksek 1 veya normal 2 pandispanya pişirmelisiniz. Kağıttan şablon çıkarıp, pandispanyanın üzerine koyarak o boyutta kesmelisiniz. Diğer kısımları aynı.
Kolaylıklar dilerim.
Saygılar...

Unknown dedi ki...

Mrb Ebru hnm bende pastayı yaptım üstünü ganajla kapladım şuan buzdolabında.doğumgünü yarın 14 de seker hamurunu nezaman kaplamalıyım ve seker hamurundan sonra buzdolabında bekletebiliyormuyum tskler

Unknown dedi ki...

İi geceler.. Ben de cerceve yapmissiniz ya onu nasil yapalim sanirim kesilen duz dilime serit halinde kenarliklar yapilmis icine de krema doldurulmus yapilmista daha daha nasil luttfenn :(

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Cevap için geç kaldım sanırım ama pasta şeker hamuru ile kaplandıktan sonra buzdolabına konduğunda genellikle terleme yapıyor ve renkler akıyor. Bu nedenle tavsiye etmiyorum.
Kolay gelsin.
Saygılar...

ebruakin dedi ki...

Selamlar Meliha Hanım,

Kekten şeritler kesmek en kolay yol.

Kolaylıklar dilerim.
Saygılar...

Adsız dedi ki...

Merhabalar bişey sorucam hazır pastahane den alınan pasta uzerine seker hamuru kaplanirmi acaba.

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Kremşanti şeker hamurunu erittiğinden şanti ile kaplı pastalarda sorun yaşayabilirsiniz.
Sert şantilerin eritmediği ile ilgili yazılar okudum ama benim denemelerimde her temasında eridi.
Bilgilerinize.
Saygılar...

elif dedi ki...

merhaba ebru hanım ben oglumıcın 2 katlı bır pasta yapıcam nasılganaj kullanmalıyım tarıfını verırmısınız ve bır gun onceden yapıcam nasıl saklamamı onerırsınız

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Ben aşağıdaki tarifi kullanıyorum.
Ganaj:
500 gr bitter çikolata
400 ml krema
Kremayı ısıtın. Ilınınca parça halindeki çikolatayı ekleyin. Çok kısık ateşte iyice eriyinceye kadar tahta kaşıkla karıştırın. Ocaktan alın, arada karıştırarak soğutun.

Pastanızı ganajla kaplayın, streçleyin. Buzdolabında bu şekilde beklesin.
Ertesi gün kaplamayı yapabilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
Saygılar.

elif dedi ki...

acaba ıcıne pasta kreması dısına ıse ganajla kaplasam gene seker hamuru erime yaparmı

ebruakin dedi ki...

Şeker hamuruna değmediği sürece sorun olmaz.

Adsız dedi ki...

Selam acil cwp lütfen bugun seker hamuru aldım beyaz we pasta sıparış werdım üstünü mawı jöle ile kaplatcam

Adsız dedi ki...

Selam jöle kaplı pastanın üstüne seker hamuru sekıllerı olurmu acil cep

ebruakin dedi ki...

Selamlar Hatice Hanım,
Rengini dağıtır, sorun yaşarsınız muhtemelen.
Saygılar...

bir garip CeKu in the World :) dedi ki...

Ben de ilk defa yapacağım kızımın 1. Yaş günü için bana kolay yapacağım ve susleyebilecegim bi pasta örneği ya da tavsiye verebilir misiniz?☝

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
En kolay pasta yapma yolunu aşağıdaki linkten görebilirisiniz.
http://ebruakin.blogspot.com.tr/2009/03/cok-kolay-cilekli-pasta.html
Kolaylıklar dilerim.

Unknown dedi ki...

pastami bir gece onceden kapladim buzdolabinda ustu acik bekledi ertesi gun sertlesti 've kesilmedi kapladiktan sonra nasil bekletmeli tesekkurler

ebruakin dedi ki...

Selamlar Muhsin Bey,
Kendi yaptığımız şeker hamuru terlediği ve boyalarda akma olduğu için hiç buzdolabına koymaz, serin ortamda bekletirdik.
Ben yaptığım pastaları katlandırıp buzdolabında bekletiyorum. Servis edileceği gün kaplıyorum ve güneş ışığından uzak serin yerde bekletiyorum.
Saygılar...

Unknown dedi ki...

iyi günler kızımın dogum gunu pastasını şeker hamurundan ıkı katlı yapacagımda partısı aksam saatlerınde olcak kac gun oncesınden baslamalıyım ve seker hamurlu pasta bıttıkten sonra nasıl saklarım aksam saatıne kadar ıcıne ve dısına hazır krema kullansam olurmu teşekkğrler

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
En az 2 gün önce başlamalısınız.
1.gün kekleri pişirip 1 gece buzdolabında dinlendirin.
2.gün katlandırıp çevresini sıvayıp streçfilm ile sarıp yine buzdolabında bekletin. Son gün de kaplayıp, parti saatine kadar serin güneş ışığı görmeyen bir yerde bekletin derim ben.
Pastanız 2 katlı olacağından, hazır kremaların kıvamı sorun olabilir. Şeker hamuru da ağır olduğundan pasta dağılabilir. Pastacı kreması yapmanızı tavsiye ederim.
Kolaylıklar dilerim.
Saygılar...

Adsız dedi ki...

MRB.COCUKLARIM ICIN PASTA YAPICAM ICINI PASTANEDE HAZIRLATIP UZERINE ŞEKER HAMURUYLA KKENDIM KAPLICAM.YANLIZ SEKER HAMURUNU 1 GUN ONCEDEN ACIK STRECLE SARSAM.DIGER GUN UZERINE KAPLASAM OLURMU.O GUN HAMUR ACMAKLA ZAMAN KAYBETMEMEK ICIN.

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Ne kadar streç film ile kaplarsanız kaplayın kuruyacak, elastikiyetini kaybedecektir.
Kaplarken çatlayacaktır.
Kolaylıklar dilerim.
Saygılar...

Adsız dedi ki...

İyi günler oğlumun doğum günü için şeker hamurlu pasta yapıcam ancak bugünden yapmam gerekiyor d günü pazar günü dolapta iki gün saklayabiliyormuyuz pastayı

ebruakin dedi ki...

Selamlar Gülay Hanım,
Pastanızı servise ne kadar yakın yaparsanız o kadar lezzetli olacaktır.
Buzdolabında beklettiğiniz renkli şeker hamuru terleme ve boyada akma yapabilir. Kullandığınız markaya göre bile değişir.
Ayrıca pasta beklerken kek kremayı emecek ve tadı 2 günde değişecektir.
Cuma keki ve kremayı hazırlayıp, cumartesi katlandırıp kaplamanızı tavsiye edebilirim.
Saygılar...


Unknown dedi ki...

Ebru hanım merhabalar, şeker hamuruyla kaplanmış pasta pastanelerdeki özel dolaplarda 3 gün muhafaza edilse tadında bozulma veya bayatlama olur mu acaba?

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Yüzeyinde kuruma, çatlama, boyalarda akma sorunu yaşayabilirsiniz.
Ona göre modeller ve renkler seçerek sorun aşılabilir, ancak tadında mutlaka bozulma olacaktır.

Saygılar...

Unknown dedi ki...

Merhaba ebru hanim hazir kek tabanjndan yapip seker hamuryla kaplasak olurmu

ebruakin dedi ki...

Selamlar İzel Hanım,

Tabii kullanabilirsiniz.
Hazır kek daha yumuşak bir kıvamda olduğundan, fazla nemlendirmemeye dikkat etmelisiniz.

Saygılar...

Unknown dedi ki...

Hic nemlendirmesem cok mu kuru olur
Bide arasina krem santi muz damla cikolatasj koyup sonra ganajla kaplicam boylede olur dimi

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Pastalarda nem demek lezzet demek.
Nemlendirmeseniz de olur tabii.

Krem şanti bazı şeker hamurlarında erimeye neden oluyor. Ganajla tamamen sıvayıp krem şanti ile temas ettirmezseniz sorun yaşamazsınız.
Kolaylıklar dilerim.

Saygılar...

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Meerhabalar kizima dogum gununde iki katli seker hamuru yapicam aralik ayinda dolapta terleme yapiyor demissiniz evimde petek var petegin yanmadigi bi odada parti olacagi gun pastayi kaplayip aksama kadar beklese terleme akma vs yapmaz degilmi ganajla kaplayacagim disini hazir pandispanya kulkanmayi dusunuyorum iki katli pasta olurmu hazir keklerden

ebruakin dedi ki...

Selamlar,

Serin oda uygun olacaktır. Sorun yaşamazsınız.

Hazır pandispanyalar iki katlı pasta için uygun olmayacaktır diye düşünüyorum.
Ganaj, arasına koyacağınız malzemeler ve şeker hamurunun ağırlığıyla ezilebilir.

Pastanın iki katını ayrı ayrı hazırlayıp, tam kesileceği sırada üzerine koyarsanız olabilir ancak.

Kızınızın doğum günü şimdiden kutlu olsun.

Saygılar...

Adsız dedi ki...

Ebru hanım ben parlak pasta malzemesini öğrenmek istiyorum sosunu ne giriyo bilmiyrum bide hamur şekeri süslemelerinin kalıplarını var

Adsız dedi ki...

Şeker hamuruna süslemesi neyle yapıştırıyorsunuz

ebruakin dedi ki...

Selamlar,

Şeker hamurunu, şeker hamuruna yapıştırmak için fırça yardımıyla uygulayacağınız su yeterlidir. Büyük modellemeler için royal krema uygun olacaktır.
Şeker hamurunu kurabiyeye balla yapıştırabilirsiniz.
Saygılar...

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Parlak pasta sosunu hiç kullanmadım.
Facebook'ta Pastacılar Derneği'ne yazarsanız, ustalar yardımcı oluyorlar.
https://www.facebook.com/groups/pastacilardernegi/

Kullandığım şeker hamuru kalıplarının çoğunu;
Hasanpaşa'da Duygu Ticaret,
Eminönü'de Fermo, Yüksel Ticaret'ten satın aldım.

Kolaylıklar dilerim.
Saygılar...

Adsız dedi ki...

merhaba Ebru hanım, bende daha önce kızımın doğumgünleri için 2 defa şeker hamurlu pasta yapmıştım, şimdi de kardeşimin nişanı için yapmak istiyorum. düyük dikdörtgen şeklinde pandispanyayı nereden satın alabilirim? ve kaplamak için 1 kg şeker hamuru yeterli olur mu sizce? şimdiden teşekkürler.

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Dikdörtgen pandispanya satılan bir yer bilmiyorum maalesef.
Sizin pişirmeniz gerekecek sanırım.
Hazır pandispanya karışımları ile dikdörtgen borcamda pişirip istediğiniz ölçüde kesebilirsiniz de dilerseniz.

Dikdörtgenin büyüklüğünü yazabilirseniz hamur miktarı konusunda yardımcı olmaya çalışırım. Dikdörtgen Borcam büyüklüğü için en az 2 kg hamur bulundurmanız gerekir.

Saygılar...

Unknown dedi ki...

Merhaba Ebru hanim.umarim cevaplarsiniz.bu kadar detayli anlatim icin oncelikle tesekkurler.Oglumun d.gunu icin bende sekerhamurlu pasta dusunuyorum. 26×26 kalip pastayi 1 kg sekerhamuru kaplar mi?ve s.hamuru erimemesi icin icine mutlaka hazir pastakremasi mi kullanmaliyim. Evde kendim muhallebi yapsam s.hamuruna zarari olur mu? Seker hamurumda beyaz olucak terleme ,boya verme olursa belli olur mu?

Unknown dedi ki...

Ayrica 9.madde yazdiginiz dis kaplamasi icin krema bildigimiz sut kremasi mi?

ebruakin dedi ki...

Selamlar Melike Hanım,
1 Kg şeker hamuru yetecektir.

9 da bahsettiğim krema, genellikle 200 ml paketlerde satılan çiğ krema. Daha yoğun kıvamlı olduğu için Tikveşli markasını tercih etmenizi ve kıvamı artana kadar çırpmanızı tavsiye ederim.
Ama ganaj gibi yoğun bir krema kullanırsanız dışarıdan görüntüsü daha pürüzsüz olacaktır.

Oğlunuzun doğum gününü kutlarım.
Sevgi ve saygılarımla...

Adsız dedi ki...

Merhaba ebru hanım ben ganaj yapmak istedim ocaktan aldıktan sonra mı koyulaşacak

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Ocaktan aldıktan sonra kabuk bağlamaması için arada karıştırarak soğutun.
Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun.
Birkaç saat içinde koyulaşacaktır.
Saygılar...

Unknown dedi ki...

şekilli pasta maharetli kadınların işidir bede yapacağım... inşallah o kadar maharetim vardır.

Unknown dedi ki...

Ebru hanim cumartesi 14.00deki dogum gunu icin bu gece kekimi pisirip hazirladim.. yarin aksam seker hamuruyla kaplasam soguk odaya koysam bi bozulma olur mu lutfen cevap yazar misiniz tesekkurler

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Sorun olmaz.
Ama tavsiyem; bugün katlandırın streçfilm ile kaplayın buzdolabında bekletin. Yarın sabah kaplayın.
Katlandırılmış olarak buzdolabında beklerse daha iyi olacağını düşünüyorum.
Ama vaktiniz yoksa, dediğiniz şekilde de sorun olmaz.
Kolaylıklar dilerim...

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...