8 Mayıs 2007

Berker'in Linzer Kurabiyeleri - Kurabiye Ye#22


Berker'imizi ziyarete gelen yakınlarımıza ikram etmek için yapmış olduğum linzer kurabiyelerim...


Ben de Yemek Şenliği'nin ev sahipliğini yaptığı Kurabiye Ye#22 etkinliğine katıldım. Bu benim için bir ilk. Yavaş yavaş blog oyunlarını ve etkinliklerini öğrenmeye çalışıyorum. Katılan herkese başarılar...


Ebru'nun Linzer Kurabiyeleri:
Malzemeler:
2 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
250 gr eritilmiş tereyağı
2 çorba kaşığı süt
1,5 su bardağı toz fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı pirinç unu
2,5 su bardağı un

Yapılışı:
-Tereyağı eritin ve ılıtın.
-Yumurtayı toz şekerle birlikte mikserle çırpın.
-Tereyağını ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
-Bütün kuru malzemeleri bir kaba eleyin.
-Kuru karışımı, elinizle yumurtalı karışıma yedirerek yoğurun.
-Streç filme sarıp, 30 dakika buzlukta dinlendirin.
-Sertleşen hamurunuzu, unladığınız tezgahınızda merdaneyle açın. Dilediğiniz kalıplarla kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsinize dizin.
-160 dereceye ısıtılmış fırınınızda 15-20 dakika pişirin. Kurabiyeleriniz fırından çıktıklarında yumuşak olacaklardır. Kurudukça sertleşirler.


Bütün kurabiyelerin altındaki tarif aynıdır. Royal krema ve şeker hamuru ile süslenmişlerdir.
Royal Krema:
Malzemeler:
2 yumurta akı
1 tatlı kaşığı süzülmüş limon suyu
3,5 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
-Yumurta akları ve limon suyunu mikserle çırpın.
-Elenmiş pudra şekerini azar azar, çırpmaya devam ederek ekleyin.
-Koyu bir krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.

-Kullanıncaya kadar, kurumaması için, kremanızın yüzeyine yapışacak şekilde streç filmle kaplayın.

Surat Kurabiyelerin süslenmesi:
Royal kremanızdan 3 çorba kaşığı kadar ayırın, biraç damla su ekleyip iyice karıştırın. Jel boya ile renklendirin. Külahlara koyup, saç şeklinde kurabiyelerinizin üzerine sıkın. Siyah, beyaz ve turuncu şeker hamuru ile göz ve ağızlarını yapıp, ıslattığınız resim fırçası yardımıyla, kurabiyelerin üzerine sabitleyin.
Hayvan Şekilli Kurabiyelerin süslemesi:
Hayvan şekilli kurabiyeler için; hazırladığımız royal kremadan 3 çorba kaşığı kadar ayırıyoruz, sulandırmadan ve renklendirmeden, külahlara koyarak, içimizden geldiği gibi süslemeler yapıyoruz. Parlak boncuk şekerler de bu kurabiyelere çok yakışıyor.
Ebruli Kurabiyelerin süslemesi:
Ebruli kurabiye yapmak istediğiniz kurabiyelerin kenarına da, sulandırılmamış royal krema ile çerçevesini belirlemek için kontur çekiyoruz. Kremanın miktarını ebruli kurabiye yapmaya karar verdiğiniz kurabiye sayısına göre belirliyoruz.

Bir kaba kalan royal kremamızı alıyoruz. D
amla damla ve sürekli karıştırarak olmak üzere su ekliyoruz. Kıvamı koyu krema gibi, az akışkan olmalı.

Daha sonra kullanmak istediğimiz renk kadar sayıda kaseye kremamızı bölüp, jel boyalarla renklendiriyoruz. Her rengi ayrı bir külaha koyuyoruz. Kontur çekilmiş kurabiyelerimizin üzerine renkli kremalarımızı sıkıp, damlalar damlatıp, istediğimiz gibi şekil veriyoruz. Fotoğrafta gördüğünüz dikdörtgen kurabiyelerdeki şekil için, renkleri yan yana, birbirine paralel çizgiler halinde sıkıyoruz. Daha sonra kürdanla, bir ileri bir geri çizgiler çizerek şekil veriyoruz.


Kurabiyelerinizi, fotoğraflardaki gibi paketleyerek, daha sevimli sunumlar elde edebilirsiniz.



Kullandığım, yağlı kağıttan yapılmış külahlar:

Hiç yorum yok: