9 Mayıs 2007

Zeytinyağlı Taze Fasülye


Malzemeler:

1 kg taze fasülye

1 adet soğan

4 adet domates

3 diş sarımsak

1,5 çay bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı toz şeker

Tuz, su


Yapılışı:

-Fasülyelerin kenar kısımlarını bıçakla, kesin. Bu işlem, her fasülye için yapılmayabilir. Ama ben genellikle her iki kenarını da alıyorum. Çünkü, aralarında tek tük de çıksa, kılçıklı fasülyeyi hiç sevmiyorum.

-Uzun olanları ortadan ikiye kesin.

-Yıkayın ve süzün.

-Soğanı ve sarımsağı ince doğrayarak, yayvan bir tencereye alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpip, soğanların suları çıkana kadar 1-2 dakika ovun.

-Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Soğanlara ekleyip, hepsini birlikte 1-2 dakika daha ovun.

-Fasülyeleri tencereye ekleyip, soğan ve domatesle karıştırın.

-Zeytinyağını üzerine gezdirin. Su eklemeden, orta ateşte, fasülyeler sararana kadar ve arada karıştırarak, 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. (Zeytinyağı ve domateslerin suyu ile pişeceğinden, dibinin tutmamasına özen gösterin. Domatesleriniz az suluysa, bir çay bardağı kadar su ile pişirebilirisiniz.)

-Daha sonra tuzunu, şekerini ve 2 su bardağı kadar sıcak suyu ekleyerek, altını kısın ve kapağını kapatın. Yaklaşık 45 dakika sonra pişmiş olacaktır, ancak fasülyenin cinsine bağlı olarak, sürenin uzayabileceğini unutmayın. (Tuzunu koyarken, en başta soğanları ovmak için kullandığımız 1 tatlı kaşığı tuzun, yemeğinizin içinde olduğunu unutmayın!)

-Pişme sırasında, suyunu kontrol edin ve 1 su bardağı daha sıcak su ekleyin.


Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...